William Bosi selvitti maailman vaikeimman reitin Loviisassa: ”Mikä uskomaton matka”

Skotlantilainen Bosi onnistui kiipeämään loviisalaisen siirtolohkareen päälle.

Loviisan siirtolohkare kuvattuna marraskuussa 2022, jolloin Shawn Raboutou yritti kiivetä reittiä.

Skotlantilainen kiipeilijä William Bosi on onnistunut tavoitteessaan kiivetä maailman vaikeimmaksi kiipeilyreitiksi tituleeratun loviisalaisen siirtolohkareen päälle.

”Mikä uskomaton matka. Paljon kiitoksia tuesta”, Bosi kirjoitti perjantaina iltapäivällä Instagram-tililleen.

Lue lisää: Maailman vaikein lohkare on valloitettu Loviisassa – ”Sormen­päideni täytyy levätä pari viikkoa”

Burden of Dreams -nimellä tunnetun lohkareen oli ennen Bosia onnistunut valloittamaan vain suomalaiskiipeilijä Nalle Hukkataival.

Lue lisää: Kiipeilijä Nalle Hukkataipaleella ei ole ollut kymmeneen vuoteen pysyvää kotia – Nyt hän kiipesi maailman vaikeimman boulder-reitin

Nalle Hukkataival määritteli noin neljän metrin korkuisen boulderreitin vaikeudeksi 9A. Burden of Dreams oli aikanaan ensimmäinen kyseisen vaikeusasteen saanut reitti.

Reitin nyt noussut Bosi kirjoittaa Instagramissa pitävänsä Hukkataipaleen arviota oikeana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Burden of Dreams on koko maailmassa ensimmäinen boulderkiipeilyreitti, jonka vaikeudeksi on vahvistetusti arvioitu 9A.

Boulderkiipeily eli boulderointi tarkoittaa, että kiipeily tehdään matalissa korkeuksissa ja ilman suojavälineitä. Reitin alla on patjoja pehmentämässä putoamisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat