Vuosien takaiset sähkö­postit vuotivat – PSG:n pää­valmentaja rasismi­syytösten kohteena

PSG puolustajaa päävalmentajaansa, joka on kiistänyt väitetyt rasistiset kommentit.

PSG:n päävalmentaja Christophe Galtier katsoi tuimana kentälle Ranskan liigan ottelussa OGC Nicea vastaan 8. huhtikuuta.

| Päivitetty

Jalkapalloseura Paris Saint-Germainin päävalmentaja Christophe Galtier on poliisitutkinnan kohteena rasismiepäilyjen takia. Galtier on kiistänyt kommentoineensa rasistisesti aikana, jolloin hän valmensi Ranskan liigassa OGC Niceä.

Nizzan kaupungin syyttäjäviranomaiset ovat käynnistäneet esitutkinnan mahdollisesta syrjinnästä rodun tai uskonnon perusteella, kertoo uutistoimisto Reuters.

Nicen entinen urheilutoimenjohtaja Julien Fournier esitti syytökset sähköposteissa. PSG:tä nykyään valmentava Galtier oli Nicen päävalmentaja kaudella 2021–2022.

”Käynnissä on esitutkinta mahdollisesta rotuun tai uskontoon liittyvästä syrjinnästä. OGC Nice -seuran toimistotiloja tutkitaan”, Nizzan syyttäjäviranomainen Xavier Bonhomme sanoi perjantaina.

RMC Sport -verkkosivuston mukaan Fournierin sähköposteissa olisi väitetty Galtierin valittaneen siitä, että joukkueessa ”on liikaa mustia ja muslimipelaajia”.

Galtier kertoi ryhtyneensä oikeustoimiin syytösten takia.

”Olen päättänyt ryhtyä oikeustoimiin niitä vastaan, jotka ovat loukanneet kunniaani, ja olen vain tyytyväinen siitä, että tutkinta on aloitettu”, Galtier kertoi lehdistötilaisuudessa, joka edelsi lauantain kärkikamppailua RC Lensia vastaan Pariisissa.

”Olin monien muiden tapaan tyrmistynyt kommenteista, joita liitettiin minuun.”

Galtier sanoi kasvaneensa moniarvoisessa ympäristössä, jossa häntä oli kasvatettu kunnioittamaan kaikkia riippumatta heidän alkuperästään, ihonväristään tai uskonnostaan.

PSG sanoi tukevansa päävalmentajaansa.

“PSG tukee Galtieria ja toivoo oikeusjärjestelmän tuovan totuuden esiin vakavista syytöksistä, joita on esitetty häntä kohtaan.”

PSG suojelee Galtieria erityistoimenpitein. Le Parisien -lehden mukaan valmentajan puhelinnumeroa oli jaettu sosiaalisessa mediassa.

Useat Ranskan liigan päävalmentajat ja pelaajat ilmoittivat tukevansa Galtieria.

Oikaisu 15.4. kello 12.37: Nizzan kaupungista käytetään suomeksi muotoa Nizza, ei Nice.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat