TPS ryösti F-liigan finaaliavauksessa – pistekärki Kailiala ratkaisi jatkoerässä

SM-kulta olisi seurahistorian ensimmäinen sekä KrP:lle että TPS:lle.

PS:n Miko Kailiala juhli jatkoaikamaalia salibandyn miesten F-liigan ensimmäisessä loppuottelussa Nokian KrP–TPS Tampereella.

Turun Palloseura onnistui siinä, missä yksikään joukkue ei vielä ollut tämän kauden miesten salibandyliigan pudotuspeleissä: se kukisti Nokian KrP:n. Vierasjoukkue TPS voitti F-liigan loppuottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa jatkoerässä maalein 4–3.

Jatkoerä oli ohi 21 sekunnissa, kun pudotuspelien pisteykkönen, TPS-hyökkääjä Miko Kailiala, ohjasi lähietäisyydeltä Lauri Stenforsin sivalluksen verkkoon.

Ottelusta odotettiin tasaista, sillä joukkueiden kolme runkosarjavääntöä ratkesivat rangaistuslaukauskilpailussa. Kunnioitus näkyi etenkin ensimmäisessä erässä, missä jokunen vaihto pelattiin niin, ettei pallo käynyt puolustusmuodon sisällä kertaakaan.

TPS aloitti toisen erän 0–1-tilanteesta ja uskalsi hyökätä, mikä palkittiin kolmella maalilla. KrP palasi ottelun päälle, kun ensin Waltteri Vesterisen jäähy johti Mikko Laakson ylivoimamaaliin ja hetkeä myöhemmin Kailiala epäonnistui rankkarissa.

”Omasta mielestä ansaittu voitto. Olimme kentällä parempia, ja tästä on hyvä lähteä sunnuntaihin”, TPS-luotsi Santeri Raatarila summasi.

Päätöserä oli maalia kaipaavan KrP:n vyörytystä, ja Miska Mäkinen tasoitti 3–3:een viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mikä tuskin helpottaa jatkoajan järkytystä.

”Parhaat pelaajat ja pienet jutu ratkaisevat. Tänään meiltä uupui rohkeus, ja kunnioitimme liikaa”, KrP:n valmentaja Janne Kainulainen aprikoi.

Voittaa kumpi tahansa ensiksi neljä peliä, saa salibandy uuden miesten Suomen mestarin, sillä Tampereen Classic lätkäistiin kesälomalle jo puolivälierissä. Mestaruus olisi sekä KrP:lle että TPS:lle seurahistorian ensimmäinen.

Vaikka KrP:n kevät on ollut menestyksekäs, finaalisarjan alla oli epäselvyyttä, missä se pelaisi kotiottelunsa. Nokian jäähalli, jossa taisteltiin vuosi sitten Classicia vastaan, on varattuna juniorijääkiekkoturnauksille.

Näin paikkana toimii runkosarjasta tuttu Raholan liikuntakeskus. Se harmitti paitsi sijainnin takia – Rahola on Tampereella –, mutta jäähalli olisi myös vetänyt enemmän yleisöä: perjantaina paikalla oli 987 silmäparia ja lehterit olivat aivan täynnä.

Vaikka Tampereen seudulla olisi vapaana kookkaampia halleja, KrP:n puheenjohtaja Marko Salmela oli sanonut Ylelle, että vieraassa hallissa pelaaminen on kotiedusta pois.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat