Leijonat aloitti matkan kohti kotikisoja – joutui heti tiukoille Norjassa

Suomi aloitti valmistautumisen MM-kotikisoihin niukalla voitolla.

Antti Suomela toi Suomelle voiton Lillehammerissa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avasi kevään MM-leirityksen ottelunsa tuplamaaottelun avausosalla Norjaa vastaan perjantaina Lillehammerissa. Matka MM-kotikisoihin alkoi tiukalla väännöllä ja niukalla voitolla, kun Norjan kaatoi 2–1-voittomaalilla jatkoajan avausminuutilla Antti Suomela.

Varsinaisen peliajan maalit reilun tuhannen katsojan edessä nähtiin avauserässä. Atte Ohtamaa vei Leijonat johtoon ajassa 2.45, ja Andreas Martinsen tasoitti ajassa 15.37.

Sen jälkeen peli aaltoili tasaiseen tahtiin, ja Suomen maalivahti Jussi Olkinuora sai venyä muutamaan otteeseen aika lailla paraatipelastuksiin. Norjan vahti Henrik Haukeland oli hänkin työllistettynä, etenkin kolmannessa erässä.

”Tiukkaa oli, Norja pelasi hyvin. Mutta ihan hyvä ensimmäiseksi (MM-valmistelu)matsiksi, meillä on kuitenkin aika monella jo edellisistä otteluista aikaa. Paransimme pelin edetessä, ja vaikka paljon jäikin vielä parannettavaa, niin eteenpäin mennään”, Suomela summasi Lillehammerin perjantai-illan STT:lle puhelimitse.

Suomelalla on takanaan mahtikausi. Hän takoi Ruotsin pääsarja SHL:ssä Oskarshamnin riveissä 51 ottelussa peräti 37 maalia ja 77 tehopistettä, voittaen niin maali- kuin pistepörssin. Maali- ja maalipaikkavainu olivat kohdillaan perjantainakin, kun Suomela pääsi yksin nokikkain Haukelandin kanssa. Hieno rystynosto ei antanut norjalaisvahdille mahdollisuuksia.

”Olihan siinä paikkoja varsinaisen peliajankin aikana tehdä. No, sitten jatkoajalla pääsin irti omasta äijästä, ja taisi jalkojen välistä tulla kiekko minulle. Oli aikaa tehdä mitä haluaa, ja nosto oli hyvä, Suomela myhäili maalia, joka teki tyhjäksi norjalaistoiveet ensimmäisestä Suomi-voitosta kymmeneen vuoteen. Norjan viimeisin voitto Leijonista on huhtikuulta 2013.”

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Lillehammerissa.

”Kaikkea voi parantaa, mutta itselle jäi tästä matsista erityisesti mieleen se, että vähän huonoja syöttöjä tuli (joukkueelle liikaa). Se kun laitetaan kuntoon, niin päästään paremmin murtamaan tuota puolustusta”, Suomela ennakoi lauantaihin ja miksei myös matkalle kohti kuukauden päästä alkavaa MM-turnausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat