Kroatian MM-rallissa hiljainen hetki harjoituksissa kuolleen Craig Breenin muistolle

Edesmenneen Craig Breenin muistoa kunnioitetaan Irlannissa.

Craig Breen on poissa.

Edesmenneen Craig Breenin muistoa kunnioitetaan Kroatian MM-rallissa eri tavoin.

Kaikissa kisassa käytettävissä kilpa-autoissa on musta tarra ja lisäksi Breenin muistolle pidetään tapahtuman aikana useampi hiljainen hetki, järjestäjät kertovat.

Torstain alkuillaksi MM-sarjassa työskentelevää väkeä on pyydetty kokoontumaan huoltoalueelle Zagrebille hiljaiseen hetkeen ja isoon yhteiskuvaan.

Kutsu koskee tallien väkeä, rallin järjestäjiä ja median edustajia.

Rallin perinteisessä seremoniallisessa lähdössä on myös hiljainen hetki. Samassa yhteydessä Breenin kunniaksi esitetään hänestä kertova video.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Breenille pidetään myös hiljainen hetki kilpailun kärkisijojen ratkettua.

Kroatian MM-ralli alkaa perjantaina. Myös Breenin edustama Hyundai-talli on päättänyt osallistua kilpailuun kuljettajinaan Esapekka Lappi ja Thierry Neuville.

Irlantilainen Breen kuoli Kroatian MM-rallin testeissä sattuneessa onnettomuudessa viime torstaina. Hän oli kuollessaan 33-vuotias.

Breenin ajama Hyundai suistui oikealle kääntyvässä mutkassa ulos tieltä ja törmäsi puiseen aitaan. Aidan on kerrottu painuneen väkivaltaisesti sisään autoon.

Breenin raportoitiin kuolleen välittömästi, mutta kyydissä olleen kakkoskuljettaja James Fultonin, 31, kerrottiin selviytyneen onnettomuudesta ilman fyysisiä vammoja.

Onnettomuuden syytä tutkitaan.

Breen haudattiin tiistaina Irlannissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat