Klubi kärsi ensimmäisen piste­menetyksensä – kaksi kiistan­alaista rankkaria ja ulosajo

HJK oli voitossa kiinni rankkarimaalilla, mutta peli kääntyi toisella rankkarituomiolla ja ulosajolla.

HJK:n Atomu Tanaka (kesk.) kahden AC Oulun pelaajan ahdistamana.

| Päivitetty

HJK–AC Oulu 1–1

Inhimilliset virheet kuuluvat Veikkausliigaan. Sunnuntai-iltana Töölössä erotuomarin rangaistuspotkutuomiot raivostuttivat puolin ja toisin joukkueita, mutta samalla puntit tasattiin.

”Näin tilanteet enkä olisi antanut kumpaakaan rankkaria, mutta ainakin ne tilanteet menivät tasan”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi.

Ensin AC Oulun valmennusta ja pelaajia risoi se, miten erotuomari Petri Viljanen tuomitsi kiistanalaisella tavalla rangaistuspotkun kotijoukkue HJK:lle. Tilanteen olisi voinut nähdä toisinkin, mutta HJK sai tilanteesta edun ja hyödynsi sen.

Kun toista jaksoa oli kulunut muutama minuutti, HJK:n vasemman pakin Tuomas Ollilan keskitys osui AC Oulun oikeata pakkia Riku Selanderia käteen, kun hän käänsi selkänsä keskitystä blokatessaan. Pallo osui kyynärpäähän tai käsivarteen, joka oli rinnassa kiinni. Käsi ei ollut mitenkään selvästi irti vartalosta.

HJK meni rankkarilla johtoon ja oululaisten kupit menivät nurin. Viljanen joutui nostamaan pian pari keltaista korttia vieraille.

Viljanen tasasi puntit 79. minuutilla, kun hän vihelsi AC Oululle rangaistuspotkun. Ashley Coffey teki varmasti maalin pilkulta.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte ei ottelun jälkeen halunnut kommentoida kotijoukkuetta vastaan tuomittua rankkaria.

”En puhunut pelaajamme kanssa enkä katsonut tilannetta myöhemmin.”

Minuutti rankkarin jälkeen Viljanen ajoi HJK-toppari Joona Toivion punaisella kortilla ulos, ja se oli illan isoista tuomioista vähiten kiistanalaisin. Toivio paikkasi rajulla taklauksella huonoa haltuunottoaan ja osui jalkapohjalla Rony Huhtalaa nilkkaan.

Pelistä olisi voinut tulla vähemmän dramaattinen kotijoukkueelle, jos se olisi pystynyt päättämään avausjaksolla hyökkäykset paremmin.

Liigan maalipörssin kärkeen noussut HJK-hyökkääjä Bojan Radulovic oli pari kertaa päästä maalipaikkaan, mutta menetti kummallakin kerralla viime hetkellä pallon.

Radulovic paikkasi erheensä tauon jälkeen tekemällä rangaistuspotkusta johtomaalin. Oulun maalivahti Calum Ward aavisti oikein Bojan Radulovicin rankkarin mutta ei yltänyt torjumaan tarkkaa laukausta maalin kulmaan. Maali oli kauden neljäs liigamaali Radulovicille.

Oulu näytti sisuuntuvan takaiskusta ja vyörytti pian pari vaarallista hyökkäystä kohti kotijoukkueen maalia. Vierasjoukkueella oli pelin rakenne kunnossa, mutta hyökkäyksien tehoa verotti se, että joukkueesta oli sivussa tehohyökkääjä Rasmus Karjalainen.

Oulu sai hyvityksensä 79. minuutilla, kun erotuomari tuomitsi illan toisen rankkarinsa, joka näytti hyvitykseltä. Otso Liimatta rynnisti Jukka Raitalan ja Tuomas Ollilan välistä kohti maalia. Tilanteessa oli olematon kontakti, mutta Liimatta antoi Viljaselle tilaisuuden viheltää rankkarin.

HJK:n kapteenin Jukka Raitalan mukaan hän ei ainakaan osunut Liimattaan tilanteessa.

”Kysyin Tuomakselta, osuiko hän. Hän sanoi, että oli tosi pieni kontakti. Taitavasti pelaaja meni maahan. Ymmärrän pelin luonteen, jos erotuomari antaa vähän kyseenalaisen pilkun yhteen suuntaan. Se on futista”, Raitala sanoi.

Se on varma, että tämä ottelu rankkarituomioineen lisää keskustelua siitä, pitäisikö Veikkausliigaan saada avustavat videotuomarit.

Juttua korjattu 21.48. Radulovic nousi rankkarimaalillaan liigan maalipörssin kärkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat