Erotuomari tarjosi selitykset tuomioihinsa Klubin pelissä – ”Tämä on aika absurdia”

Erotuomari Petri Viljanen tuli suoraselkäisesti selittämään tuomioitaan HJK-ottelussa mutta kaipasi VAR-järjestelmää tuekseen.

| Päivitetty

HJK:n ja AC Oulun Veikkausliiga-ottelun jälkeen erotuomari Petri Viljanen tuli median pyynnöstä selittämään paljon keskustelua herättäneitä rangaistuspotkutuomioitaan. Toisella puoliajalla hän tuomitsi rangaistuspotkun sekä HJK:lle että AC Oululle. Puntit menivät tasan lopulta ja peli päättyi sopivasti 1–1.

”Ensimmäisessä [rankkarituomiossa] näin käsivirheen ja toisessa näin rikkeen Oulun pelaajaa vastaan”, Petri Viljanen sanoi.

Viljanen näytti, miten AC Oulun Riku Selander teki itsestään suuremman, kun hän piti kättään vartalonsa edessä kääntyessään peittämään keskitystä.

”Mielestäni pelaaja teki itsestään isomman siinä tilanteessa. Se oli tuomioni. Olisi hienoa, kun meillä olisi VAR-järjestelmä [avustavat videotuomarit]. Jos menisi väärin, tuomio korjattaisiin oikeaksi tai toisinpäin.”

”Nyt on aina mahdollista, että jokin tuomio menee väärin. Sekin pitää hyväksyä.”

Toisessa rangaistuspotkutilanteessa AC Oulun Otso Liimatta hyökkäsi Jukka Raitalan ja Tuomas Ollilan välistä kohti maalia ja kaatui kahden puolustajan puristuksessa.

”Joko siinä oli rike tai sitten siinä oli hemmetin hyvä filmi. Näin mielestäni kontaktin. Olen nähnyt vain kerran sen uusintana.”

Mihin kontakti osui?

”Jonnekin keskivartaloon. Mielestäni Ollilan puolelta tuli kontakti oikeaan kylkeen tai reiteen. Näin tulkitsin.”

HJK-toppari Joona Toivion saama ulosajo oli vähiten kyseenalaisin tuomio kenenkään mielestä.

”Joona sanoi, että hän ei oikein kontrolloinut itseään siinä taklauksessa. Hän osui suoraan [Rony Huhtalan] nilkkaan.”

Tuliko tuomioista paljon protestointia?

”Ehkä siitä käsivirheestä vähän, mutta yllättävän vähän. Ne ovat isoja päätöksiä. Meillä olisi mahdollisuus ottaa VAR käyttöön Suomessa. Mielestäni tämä on aika absurdia, että keskustelemme tällaisista. Jos teemme virheitä, olemme mediassa selittämässä. Meillä on teknologiaa, joka voisi auttaa meitä.”

Oikaisu sunnuntaina 23.4. kello 21.27: Toisin kuin jutussa aiemmin kirjoitettiin, molemmat rangaistuspotkut tuomittiin toisella puoliajalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat