Kalle Rovanperä kertoi surun varjostavan MM-rallia: ”Hänellehän me olemme täällä ajamassa”

Kroatian MM-ralli alkaa surun sävyttämänä.

Kalle Rovanperä pohti ralliväen surua. Arkistokuva.

Zagreb

Kroatian MM-ralliin valmistaudutaan surullisissa tunnelmissa. Kilpailua varjostaa Hyundain irlantilaiskuljettajan Craig Breenin kuolemaan johtanut onnettomuus rallin testeissä viime viikon torstaina.

Kroatian MM-rallin voittoa puolustava Toyotan kuljettaja Kalle Rovanperä myönsi keskiviikkoiltana Zagrebissa, ettei pikataipaleille ole helppo lähteä ikävien suru-uutisten jälkeen.

”Ei ole tavallinen, eikä helpoin [kilpailu]...edellisviikon tapahtumien jälkeen. Varmasti Craig olisi halunnut, että kilpailu ajetaan. Ja hänellehän me olemme täällä ajamassa”, Rovanperä, 22, totesi viitaten Breenin intohimoon kilvanajajana.

IRLANTILAINEN Breen kuoli Kroatian MM-rallin testeissä sattuneessa onnettomuudessa viime torstaina. Hän oli kuollessaan 33-vuotias.

Breenin ajama Hyundai suistui oikealle kääntyvässä mutkassa ulos tieltä ja törmäsi puiseen aitaan. Aidan on kerrottu painuneen väkivaltaisesti sisään autoon kuljettajan puoleisesta ikkunasta.

Breenin raportoitiin kuolleen välittömästi, mutta kyydissä olleen kakkoskuljettajan James Fultonin, 31, kerrottiin selviytyneen onnettomuudesta ilman fyysisiä vammoja.

Breen haudattiin tiistaina Irlannissa.

Breenin muistoa kunnioitetaan Kroatian MM-rallissa eri tavoin. Kilpa-autoissa on musta tarra, ja lisäksi Breenin muistolle pidetään tapahtuman aikana useampi hiljainen hetki.

Craig Breen on poissa.

Rovanperä uskoi, että keskittyminen ajamiseen pysyy ikävistä tapahtumista huolimatta hyvällä tasolla.

Silti edessä on vaikea ralli.

”Tämä on kuivallakin asfaltilla tosi haastava kilpailu. On paljon mutkien leikkauksia ja pito muuttuu. Viime päivinä ovat olleet isot sateet, ja tiet ovat jo valmiiksi mutaisia”, Rovanperä tuumi.

”Mutkan leikkaukset ovat myös paljon isompia kuin viime vuonna. Rengasrikon riski on isompi kuin viime vuonna. Teillä on myös kiviä”, hän jatkoi.

Rovanperä on MM-sarjassa kolmantena 52 pisteellään. MM-sarjaa johtaa 56 pistettä kerännyt Sébastien Ogier. Rovanperän ranskalainen tallitoveri Ogier kilpailee myös Kroatian asfaltilla.

Puolustavalta maailmanmestarilta Rovanperältä puuttuu vielä osakilpailuvoitto tältä kaudelta.

”Monte Carlo oli meiltä ihan hyvä kisa, Ruotsi oli sen sijaan meiltä huonompi kuin odotin. Meksikossa se oli oikeastaan mitä odotinkin, koska jouduimme putsaamaan teitä irtosorasta ajojärjestyksen takia.”

”Toivottavasti voitto tänä viikonloppuna onnistuu. Testeissä auto tuntui ihan hyvältä.”

Kroatian MM-erikoiskokeille ampaistaan perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat