Joel Harkimo hakee Team Jokerit oy:tä konkurssiin

Team Jokerit oy:n konkurssiin hakeminen ei vaikuta mitenkään uuden Jokerit-yhtiön tekemiseen”, Harkimo kirjoittaa Twitter-tilillään.

Joel Harkimo kertoo asettuvansa nyt vain Jokeri-fanin asemaan.

| Päivitetty

Joel Harkimo kertoo jättävänsä lopullisesti Jokerien paluuhankkeen. Harkimo ilmoitti torstaina Twitter-tilillään hakeneensa Team Jokerit oy:tä konkurssiin.

Team Jokerit oy on taustayhtiö, jolla Harkimo suunnitteli Jokerien paluuta kotimaisiin kiekkosarjoihin.

Team Jokerit oy hallinnoi aiemmin myös Jokerien brändioikeuksia. Se luovutti ne uusien sijoittajien vetämälle yhtiölle kun ilmeni, että Harkimon yhtiöllä ei ollut edellytyksiä saada Mestis-lisenssiä.

”Päätös on raskas ja olen todella pahoillani tilanteesta. Team Jokerit oy:n konkurssin hakeutuminen ei vaikuta mitenkään uuden Jokerit-yhtiön tekemiseen”, Harkimo kirjoittaa Twitter-tilillään.

Harkimo on harmissaan, että hänen mukanaolonsa on ollut este Jokerien paluulle Suomen kaukaloihin KHL-seikkailun jälkeen, eikä yhtiöllä ollut edellytyksiä harjoittaa liiketoimintaa.

”Syksyllä tähän lähtiessäni en osannut kuvitella, etten nimeni takia voinut olla mukana suomalaisessa jääkiekossa. Selvisi kuitenkin, että mukanaoloni on este Jokereiden uudelle tulemiselle.”

Harkimo sanoo olevansa pahoillaan seuran sekä kaikkien tekijöiden puolesta.

”Asia on osaltani loppuunkäsitelty enkä kommentoi tätä enempää. Nyt asetun fanin asemaan.”

Mestis-paikkaa hakeneen Jokerit Helsinki oy:n keulahahmo ja pääomistaja on Mikko Saarni. Muita omistajia ovat elokuvatuottaja Markus Selin, entinen NHL-kiekkoilija Ossi Väänänen, kirjailija Max Seeck , Antti Mantila sekä NHL-kiekkoilijat Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell.

Sijoittajaryhmään kuuluu lisäksi Helsingin Jokerit ry sekä Saarnin pitkäaikainen yhtiökumppani Timo Mäkelä.

Saarni kertoi Urheilulehden haastattelussa, että Harkimo ei vaatinut lainkaan rahaa brändioikeuksien hallinnan siirtämisestä Jokerit ry.n siunauksella uudelle yhtiölle.

Uudelle yhtiölle ei siirtynyt myöskään vastuita. KHL-Jokereista siirtyneet työntekijöitä on Team Jokerit oy:n palkkalistoilla, mutta he ovat olleet Urheilulehden mukaan lomautettuina viime syksystä lähtien.

”Jolle ymmärsi, että meidän oli päästävä aloittamaan täysin puhtaalta pöydältä. Se oli miehen teko”, Saarni kiittelee.

Jokerit pelaa ensi kaudella 20 Mestiksen runkosarjan kotiottelua Keravalla, mikäli se saa lisenssin. Muut kotiottelut se pelaa Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla. Tällä kaudella Mestiksen runkosarjassa pelattiin 52 ottelua.

Lue lisää: ”Kerava pelasti” – Tällainen on Jokerien uusi kotihalli

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat