Petri Kontiolan ”viimeinen tanssi” oli pronssinen: ”Matka ja maisema ovat olleet huikeita”

Ilves-sentteri päätti kiekkoilijan uransa pronssimitalijuhliin. HIFK jäi Liigassa neljänneksi.

Petri Kontiola juhli pronssia poikiensa Väinön ja Aleksin kanssa.

Tampere.

Ilves–HIFK 3–2, Ilvekselle pronssimitalit

Kun Ilves luisteli Nokia-areenan kaukaloa torstaina pronssiset mitalit kaulassaan, oli komea ura tullut päätepisteeseensä ainakin ammattipelaajan roolissa.

Ilveksen keskushyökkääjä Petri Kontiola ilmoitti jo ennen tämän kauden alkua, että kausi on ”Last Dance” – viimeinen tanssi. Päätös piti, vaikka 51 tehopisteen runkosarja kertoi taitojen olevan yhä tallella.

Pelin jälkeen haastatteluun saapui rauhallinen hyökkääjä. Pahimmat tunnevyöryt olivat tasaantuneet. Viikkoa aiemmin tulleen Pelicans-sarjan tappion jälkeen Kontiola ei puhunut medialle lainkaan, kun pettymys oli liian raskas.

”Tosi huono”, kuvaili Kontiola silloista tunnelmaansa.

”Tappiot ottaa vähän raskaammin varttuneemmalla iällä.”

Pronssipelissä Kontiola pääsi vielä kerran maistamaan voittoa. Ratkaisevan osuman HIFK:n verkkoon iski Ilveksen Santeri Virtanen. Toinen uransa lopettanut Ilves-hyökkääjä Jarno Koskiranta sai mailansa IFK-avauksen väliin ja kiekko pomppasi Virtaselle takatolpalle. Maalivahti Roope Taponen ei pomppukiekkoon osunut, mutta Virtanen osui ja viimeisteli 3–2.

Aiemmat osumat ottelussa tekivät HIFK:sta Iiro Pakarinen ja Leevi Teissala sekä Ilveksestä Matias Mäntykivi ja Tommi Tikka.

"Meidän päätavoite oli aika selkeä. Se ei toteutunut. Oli aika vaikea lähteä tuohon. Tiukka matsi, jonka molemmat halusivat voittaa. Onneksi voitettiin”, Kontiola tiivisti pronssiottelun.

Kontiola nosti suurimmaksi ylpeydenaiheeksi uraltaan maaottelupelit ja olympialaiset. Kenties ikimuistoisimman turnauksensa Leijonien paidassa Kontiola pelasi Suomessa ja Ruotsissa pelatuissa vuoden 2013 kisoissa, kun 10 otteluun syntyivät tehot 8+8.

NHL-portit Kontiolalle avautuivat 12 ottelun ajaksi. Uransa huippujakson hän pelasi Venäjällä KHL:ssä, jossa otteluita kertyi 545.

Sen paremmin arvokisavoittoa kuin seurajoukkuemestaruuttakaan Kontiolan uralle ei mahtunut. Sitä hän pyrki Ilveksen kanssa jahtaamaan, mutta ilman tulosta.

”Kyllä se vähän jää harmittamaan, mutta matka ja maisemat ovat olleet huikeita. Se riittää minulle”, Kontiola sanoi.

”Tämä kausi on päällimmäisenä mielessä. Jäi vajaaksi. Yrityksiä oli lukuisia, ja aina oli kaikki pelissä. Sinänsä ei jää jossiteltavaa.”

Mitaliseremonioissa Kontiolan mukana olivat pojat Väinö ja Aleksi. Konkarisentteri sanoi, että tippa ei tullut linssiin, vaikka hän tiesi uran päättyvän.

”Purin hammasta niin lujaa.”

Uran jälkeisestä ajasta Kontiolalla ei ole vielä ajatuksia eikä hän hetkeen aio niitä pohtiakaan.

Viime kevään MM-kisoissa Kontiola debytoi kisalähetyksissä asiantuntijana C Morella eikä hän omalta osaltaan tyrmää vaihtoehtoa tänäkään vuonna.

”Toivottavasti olisi, se oli mahtava kokemus.”

Joka tapauksessa tulevan kesän Kontiola saa viettää ilman kiekkoilijan ammatin vaatimuksia kesäharjoittelun osalta.

”No siis, ei tässä nyt hirveästi ole ennenkään rehkitty. Koetetaan pitää silti kuntoa yllä, ettei hirveästi pääse paino nousemaan”; Kontiola sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat