Juventus pääsi takaisin kärki­kahinoihin, kun sen huomattava piste­rangaistus peruttiin

Italian urheilun vetoomuslautakunta peruutti Juventukselle aiemmin määrätyn pisterangaistuksen.

Juventuksen Juan Cuadrado juhli maalia Italian cupin välierissä Interiä vastaan huhtikuun alussa.

Italian urheilun vetoomuslautakunta peruutti torstaina jalkapallotuomioistuimen päätöksen vähentää Serie A -seura Juventukselta 15 pistettä. Italian urheilun vetoomuslautakunta määräsi jalkapalloliiton pitämään uuden kuulemistilaisuuden Juventukselle.

Serie A:ssa on kahdeksan kierrosta pelaamatta. Juventuksen pisterangaistuksen peruuttaminen nostaa Torinon suurseuran seitsemänneltä sijalta kolmanneksi sarjataulukossa.

Rangaistuksen perumisen jälkeenkin Juventuksella on 16 pistettä matkaa kärkisijalla olevaan Napoliin. Nyt sen on kuitenkin mahdollista taistella paikasta ensi kauden Mestarien liigassa.

Juventus oli saanut alun perin pisterangaistuksen, kun Italian jalkapallotuomioistuimen mukaan seura oli menetellyt väärin pelaajien siirroissa. Juventus teki valituksen vetoomuslautakuntaan.

Italian jalkapallossa rangaistuksia määräävä tuomioistuin oli määrännyt myös toimitsijakiellot yhdelletoista Juventuksen johtajalle. Joukossa oli seuran entinen puheenjohtaja Andrea Agnelli, jonka perheen sijoitusyhtiö omistaa merkittävän osuuden Juventuksesta.

Vetoomuslautakunta ei puhdistanut Juventuksen mainetta täysin. Lautakunta määräsi jalkapallotuomioistuimen kokoontumaan uudella kokoonpanolla ja löytämään Juventukselle sopivamman rangaistuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat