Heliövaara ja Glasspool komealla voitolla välieriin, Ruusuvuoren urakka päättyi

Maineikkaat vastustajat taipuivat Heliövaaralle ja Glasspoolille Barcelonan ATP-turnauksen puolivälierissä.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool juhlivat pistettä viime marraskuussa Torinon turnauksessa.

Emil Ruusuvuoren kaksinpeliurakka päättyi torstaina Barcelonan ATP-tennisturnauksen kolmannelle kierrokselle, mutta Harri Heliövaara eteni Lloyd Glasspoolin kanssa nelinpelin välieriin.

Ruusuvuoren massakenttäturnaus päättyi, kun maailmanlistalla sijalla 38 oleva Alejandro Davidovich Fokina voitti suomalaispelaajan erälukemin 6–4, 7–5.

Ruusuvuori harmitteli pelin jälkeen otteitaan massakenttäkautensa toisen turnauksen päättäneenä päivänä. Massa-avaus viime viikolla Monte Carlossa toi avauskierroksen tappion Tšekin Jiri Leheckalle.

”Vähän perusasioita puuttui: liikkuminen ja lyöminen olivat epätasaisia. Vähän puuttui jaloista ja koko kropasta mehuja, ja se näkyi”, Ruusuvuori totesi tappiostaan espanjalaiselle Fokinalle.

”Paremmalta tuntui kuin edellisessä turnauksessa. Tehdään fyysisesti paljon töitä, ettei tule samanlaisia droppeja [kuin torstaina].”

Maailmanlistalla sijalla 40 oleva Ruusuvuori voitti Barcelonassa Kazakstanin Alexander Bublikin ja Yhdysvaltain Frances Tiafoen, joka on maailmanlistalla peräti 12:ntena.

Heliövaara ja britti Glasspool nappasivat miesten nelinpelin toisella kierroksella komean voiton, kun he kukistivat turnauksessa toiseksi sijoitetut Rajeev Ramin ja Joe Salisburyn erälukemin 7–6 (9–7), 7–5.

Yhdysvaltainen Ram on nelinpelin maailmanlistalla neljäntenä ja britti Salisbury kuudentena.

”Oli tosi hyvä ottelu meiltä. On kiva voittaa ihan maailman kärkipari tiukassa matsissa. Lukemat olivat tosi tiukat, mutta oli koko ajan usko, että tulee [voitto]”, Heliövaara iloitsi.

Ram ja Salisbury olivat viime viikonloppuna Barcelonassa Heliövaaran ja Glasspoolin harjoitusvastustajina.

”Silloin olimme vähän purjeessa. Kiva, että matsitilanteessa osat vaihtuivat toisin päin. Tällaisen matsin jälkeen on aika kiva itseluottamus lähteä pelaamaan välierää”, Heliövaara sanoi.

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat välierissä Argentiinan Maximo Gonzalezin ja Andres Moltenin. Parit kohtasivat viime viikolla Monte Carlossa, ja Heliövaara ja Glasspool voittivat ottelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat