Winnipegin hurja kiri ei riittänyt – karu virhe auttoi Vegasin voittoon

Winnipeg tuli kolmen maalin tappioasemasta tasoihin, mutta Vegas kuittasi voiton toisessa jatkoerässä.

Vegas pääsi juhlimaan voittoa.

Seattle

Vegas Golden Knights haki voiton Winnipegistä, ryösti kotiedun takaisin itselleen ja johtaa ottelusarjaa nyt 2–1.

Tyynenmeren divisioonan voittaja, lännen runkosarjan kärkijoukkue Vegas johti 4–1 mutta voitti ottelun vasta toisessa jatkoerässä.

Jets nousi fyysisessä taistelussa rinnalle päätöserässä, kun Nino Niederreiter ja Mark Scheifele laukoivat ensin kavennukset.

Jetsin henkisiin johtajiin lukeutuva Adam Lowry huudatti tuttuun valkoiseen pukeutunutta kotiyleisöä, kun hän tasoitti 22 sekuntia ennen summeria Jetsin pelatessa ilman maalivahtia.

Peli ratkesi karulla tavalla Dylan Sambergin (teholukema -3) virheeseen oman alueen kulmassa.

Samberg ei lyönyt kiekkoa ränniin vaan pyrki syöttämään sen suoraan Kyle Connorin lapaan. Syöttö kilpistyi Vegasin karvaajaan Ivan Barbasheviin, jonka kautta kiekko kimposi Michael Amadiolle.

Amadio laukoi suoraan, yllätti 43 kertaa torjuneen Connor Hellebuyckin ja hiljensi kotiyleisön.

Jets menetti ykköspakkinsa Josh Morrisseyn heti ottelun avauserässä. Tasan 22 minuuttia pelannut Samberg sai jäljelle jääneistä viidestä puolustajasta vähiten jääaikaa. Neal Pionk oli ottelun ylivoimainen peliaikakuningas hurjalla lukemalla 41.06, ja Dylan DeMelokin pelasi 36.31 – sekin pari minuuttia enemmän kuin eniten Vegasista pelanneen Alex Pietrangelon jääaika (34.40).

Reservissään Jetsillä on puolustajat Logan Stanley ja Kyle Capobianco. Kymmenessä NHL-ottelussa tällä kaudella pelannut Ville Heinola (0+1, -5) pelasi Jetsissä viimeksi tammikuussa, minkä jälkeen tie vei takaisin Manitoba Mooseen AHL:ään.

Jetsin päävalmentaja Rick Bowness kuormitti tuttuun tyyliin myös kärkihyökkääjiään selvästi enemmän kuin vastustaja, ja esimerkiksi nelosketjussa kuusi taklausta jakanut Saku Mäenalanen pelasi reilussa neljässä erässä vain 8.58.

Bownessilla riittää pähkäiltävää, sillä 78 runkosarjaottelussa 76 (16+60) pistettä takonut Morrissey on ainakin loppusarjan ajan sivussa kaukalosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat