Supertähdet tappelivat NHL:n kuumassa pudotuspelisarjassa

Tampan ja Toronton samat tähtipelaajat olivat tapahtumien keskipisteessä niin kolmannen erän mylläkässä kuin jatkoerän ratkaisumaalissakin.

Tampan Steven Stamkos repi Auston Matthewsin tappeluun.

Seattle

Tampa Bay oli niskan päällä pelitapahtumissa, mutta Toronto onnistui raapimaan 4–3-jatkoaikavoiton vierasjäältä. Leafs johtaa nyt sarjaa 2–1 ja voitti avausottelussa häviämänsä kotiedun takaisin itselleen.

Leafsin voittomaalin laukoi aivan ensimmäisen jatkoerän lopussa Morgan Rielly.

Syöttäjänä oli Ryan O’Reilly, ennen siirtorajaa St. Louisista Torontoon saapunut keskushyökkääjä, joka on ollut Leafsille elintärkeä ja teki nyt tasoitusmaalin minuutti ennen kolmannen erän loppua.

Tulikuumassa sarjassa on kuohunut – ja niin kuohui nytkin etenkin kolmannessa erässä, jossa niin Rielly kuin O’Reillykin olivat tapahtumien keskipisteessä.

Tampan tähtipelaaja Brayden Point loukkaantui rysähdettyään rajusti laitaan Riellyn työntämänä.

Seurasi mylläkkä, jossa Tampan kapteeni Steven Stamkos haki Toronton Auston Matthewsin tappeluun.

Matthews ei ollut aktiivinen osapuoli mutta kuittasi uransa ensimmäisen viisiminuuttisen tappelusta. Tappelu oli harvinaisuus kahden supertähden välillä: Sportsnetin mukaan NHL:n historian ensimmäinen mylly, jossa vastakkain oli kaksi 60 maalin pelaajaa (uralla 60 maalia tehtynä yhteen runkosarjaan).

Myös Riellyn kimppuun välittömästi iskenyt Nikita Kutsherov ja O’Reilly komennettiin tappelusta jäähyaitioon. Rielly sai kaksi jäähyminuuttia, O’Reilly viisi ja Kutsherov seitsemän.

Vaikka Point näytti loukanneen itseään pahasti, hän ei ollut kaukaa pukuhuoneessa ja palasi tositoimiin yllättävän nopeasti.

Juuri Point hävisi jatkoerässä aloituksen, jonka O’Reilly kaivoi voittomaalin sitten laukoneelle Riellylle.

New York Rangers aloitti maalinteon kotiottelussaan New Jersey Devilsiä vastaan, kun Chris Kreider ampui jo pudotuspelien viidennen maalinsa.

Devils tasoitti Jack Hughesin maalilla ja kuittasi tärkeän voiton Dougie Hamiltonin jatkoerämaalilla. Sarja on nyt 2–1 Rangersille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat