TPS pilasi KrP:n kotijuhlat ja pitkitti F-liigan ratkaisua

Kuudes finaali pelataan keskiviikkona Turussa.

Turun Palloseura voitti salibandyn F-liigan viidennen loppuottelun. Kuvassa TPS-pelaajat juhlivat Jere Niemelän (toinen vasemmalta) tekemää maalia.

Nokian KrP–TPS 3–6

Voitot 3–2

Täyteen pakattu Raholan liikuntakeskus halusi sunnuntaina juhlia salibandyn miesten Suomen mestaruutta, mutta Turun Palloseura vastusti. Nokian KrP:n kolmen ottelun voittoputki F-liigan loppuotteluissa katkesi, kun TPS voitti viidennen pelin 6–3 ja kavensi sarjatilanteeksi 2–3.

Vierasjoukkueen kantava voima oli hieman yllättäen Olli-Akseli Laine, joka onnistui maalinteossa kahdesti. TPS-puolustajan illan 2+1-pisteet olivat jatkoa perjantain 1+1:lle.

”Olen tyytyväinen siihen, että pystyin auttamaan joukkuetta voittoon. Hyvin kirkkaana tiedossa on, että neljä voittoa tarvitaan”, Laine kommentoi.

Paikkoja syntyi puolin ja toisin ottelun alusta asti. Tähän lienee syynä se, että molemmat halusivat ennemmin voittaa kuin pelkäsivät hävitä: KrP:n toivoi nostavansa pyttyä kotikentällä, ja TPS oli pakkovoiton edessä.

Ennakolta tällaisen pelin pitäisi suosia nokialaisia, joiden peli mielletään hyökkääväksi taitosalibandyksi, kun taas TPS on varmempi puolustuspäässä.

Vieraiden päävalmentaja Santeri Raatarilan mukaan sunnuntain voitto tuli peruspelillä. Hänen mielestään myös hyökkäystä on kiitettävä vähäisestä päästettyjen maalien määrästä.

”Mitä enemmän on pallossa, sitä alttiimpi on käännöille. Pallon kanssa tarvitaan laatua, ja siinä olimme tänään parempia.”

Kääntö on salibandysanastoa, ja se tarkoittaa vastahyökkäystä pallonriiston jälkeen. Turkulaisten kaksi ensimmäistä maalia tulivat nimenomaan hyökkäysalueen käännöistä.

Kotijoukkueella oli mahdollisuus päästä maalin päähän päätöserän puolessa välissä, kun TPS:n pisteykkönen Miko Kailiala joutui jäähylle. Tehoton ylivoima kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä Kailiala pomppasi jäähypenkiltä suoraan läpiajoon ja siirsi lukemat 1–4:ään.

20-vuotias mailataituri Waltteri Vesterinen sivalsi kaksi viimeistä maalia, joista jälkimmäisen tyhjiin.

Kulta, joka olisi molemmille seuroille historian ensimmäinen, ratkeaa neljällä voitolla. KrP yrittää katkaisua seuraavan kerran keskiviikkona Turussa.

Jos sarja palaa Tampereelle, pelataan ratkaiseva ottelu ensi perjantaina Hakametsän jäähallissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat