Hollannin liigan huippu­ottelu keskeytettiin kentälle heitettyjen olut­tuoppien takia

PSV Eindhovenin ja Ajaxin kamppailu pysähtyi 15 minuutiksi. Lauantaina liigapeli jätettiin kesken, kun tuoppi osui tuomariin.

PSV Eindhoven juhli sunnuntaina 3–0-voittoa Ajaxista. Ottelu oli toisella puoliajalla keskeytyksissä 15 minuuttia kentälle heitettyjen oluttuoppien vuoksi.

Katsomosta kentälle heitetyt oluttuopit aiheuttivat sunnuntaina jo viikonlopun toisen keskeytyksen jalkapallon Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä.

Hollannin suurin sanomalehti De Telegraaf kertoi erotuomari Serdar Gözübüyükin keskeyttäneen PSV Eindhovenin ja Ajaxin huippuottelun toisella puoliajalla Hollannin jalkapalloliiton KNVB:n uusien tiukennettujen sääntöjen vuoksi 15 minuutiksi.

Keskeytyksen syynä oli kaksi kentälle heitettyä oluttuoppia. De Telegraaf kertoi ottelun sujuneen hyvässä ilmapiirissä, kunnes tuopinheitto muutti osan yleisöstä levottomaksi.

Kamppailu oli keskeytyshetkellä tilanteessa 1–0. Ajax oli pelin jatkumisen jälkeen lähellä tasoitusta, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäs.

Isännät osuivat vielä kahdesti ja voittivat 3–0.

Vakavampi tilanne Hollannissa nähtiin lauantaina, kun katsomosta heitetty oluttuoppi osui avustavaan erotuomariin kesken Groningenin ja NEC Nijmegenin ottelun.

Välikohtaus sattui jo 18. minuutilla, minkä jälkeen erotuomari Richard Martens keskeytti ottelun eikä sitä enää jatkettu.

Hollannin jalkapalloliitto uudisti turvallisuuteen liittyviä sääntöjään Feyenoordin ja Ajaxin cup-ottelun jälkeen. Katsomosta heitetty esine, joka osuu pelaajaan tai tuomariin, aiheuttaa nyt ottelun välittömän ja pysyvän keskeyttämisen siltä päivältä.

Liitto tiedotti sunnuntaina, että Groningenin ja NEC:n ottelu pelataan tiistaina 25. huhtikuuta kello 15 alkaen.

Paikalliset viranomaiset ovat liiton mukaan päättäneet, että kamppailu pelataan tyhjille katsomoille eli yleisöllä ei ole asiaa lauantaina kesken jääneeseen otteluun.

Jäljellä olevat minuutit pelataan liiton mukaan mahdollisimman samankaltaisissa olosuhteissa kuin keskeytyshetkellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat