Kalle Rovanperältä odotetaan yhä voittoa tältä kaudelta – mestari kertoi nyt ongelmistaan

Maailmanmestari Kalle Rovanperä ei ole yltänyt voittoihin kuluvalla kaudella.

Kalle Rovanperä kuvattuna Zagrebissa sunnuntaina.

Zagreb

Kalle Rovanperä, 22, otti pienen torjuntavoiton Kroatian MM-rallissa.

Rovanperän kilpailu meni mönkään avauspäivänä perjantaina rengasrikkoon ja siihen, ettei hänen Toyotansa ollut heti rallin alusta mieleisissä säädöissä.

Auto aliohjautui, eikä Rovanperä ollut tyytyväinen sen kääntyvyyteen. Meno alkoi maittaa ja erikoiskoeajat paranivat vasta sitten, kun säädöt saatiin kuntoon. Kokonaiskilpailun kärkisijojen kannalta se oli kuitenkin liian myöhäistä.

Rovanperä takoi pohja-ajan yhteensä kuudella erikoiskokeella ja nappasi toisen sijan kilpailun päättäneeltä Power Stage -pikataipaleelta. Kokonaiskilpailussa hänen sijoituksensa oli lopulta neljäs.

”Emme voi aloittaa ralleja väärillä säädöillä niin kuin täällä”, Rovanperä sanoi.

”Loppujen lopuksi saimme kuitenkin ihan hyvät pisteet rengasrikon ja alun muiden ongelmien jälkeen. Mutta emme me näihin kilpailuihin tule neljännestä sijasta ajamaan”, hän kiteytti.

Auto säädettiin kilpailua edeltäneessä testissä varsinaiseen ralliin väärin – se ei siis ollutkaan Rovanperälle mieleinen. Mistä se johtui?

”En nyt sanoisi, että se on huolimattomuutta. Se on omakin virhe, kun ei ole löytänyt oikeaa vastausta ja sitten testeissä vähän mun autossa mentiin säätöjen kohdalla väärään suuntaan.”

”En nyt tiedä, että onko se täysin oma vika, mutta itsehän ne säädöt loppujen lopuksi valitsen”, Rovanperä kertoi.

Kalle Rovanperä vauhdissa kroatialaisella asfaltilla.

Yhteensä 13 osakilpailun MM-kaudesta on nyt ajettu neljä rallia. Puolustavalta maailmanmestarilta Rovanperältä puuttuu vielä voitto tältä kaudelta.

”Ei mun mielestä tarvitse olla huolissaan.”

”En nyt tiedä onko se lystiä, kun ei voita, mutta ei ole mikään paras kauden aloitus ollut.”

Sesongin avauskilpailussa Monte Carlossa Rovanperä oli toinen, Ruotsin rallissa neljäs, Meksikossa neljäs ja Kroatiassa siis neljäs.

”En nyt tiedä mistä kiikastaa – kiikastaako sitten varsinaisesti mistään. Monte Carlo oli meiltä ihan hyvä kisa, Ruotsi oli sen sijaan meiltä huonompi kuin odotin. Meksikossa se oli oikeastaan mitä odotinkin, koska jouduimme putsaamaan teitä irtosorasta ajojärjestyksen takia”, Rovanperä kertaili vuoden aiempia kisoja.

Tilanne MM-sarjan pistetaulukossa on tiukka. Rovanperä on vain pisteen päässä tallitovereistaan Sébastien Ogierista ja Elfyn Evansista, jotka jakavat kärkisijaa.

”Ihan kärjen tuntumassa ollaan, vaikka mitään huippusijoituksia ei ole tullutkaan”, hän totesi.

Seuraavaksi MM-sarjassa kilpaillaan Portugalissa 11–14. toukokuuta.

”Ihan ok-fiiliksillä Portugaliin lähden. Onneksi siellä ei tarvitse ihan ensimmäisenä avata tietä (putsata tietä irtosorasta takaa tuleville).”

”Alkukausi on tosiaan ollut vähän mollivoittoinen, joten yritetään Portugalissa parantaa. Portugali on ollut meille ihan hyvä kisa aiemmin”, Rovanperä tuumi.

Kroatian asfaltilla voiton vei Rovanperän tallitoveri, brittikuljettaja Evans.

Evansille osakilpailuvoitto oli uran kuudes MM-sarjassa. Hänen edellinen MM-osakilpailuvoittonsa oli Jyväskylän soraränneistä vuodelta 2021.

Kilpailua Kroatiassa varjosti Hyundain irlantilaiskuljettaja Craig Breenin kuolemaan johtanut onnettomuus rallin testeissä.

”Ystäväni [Breen] on mielessäni, kaipaamme häntä. Hän olisi halunnut, että kilpailemme täällä. Lupasimme myös hänen perheelleen, että nautimme tästä kilpailusta”, Evans sanoi viitaten Breenin ja hänen perheensä intohimoon kilvanajoa kohtaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat