Roope Hintz iski kovat tehot – tuomari­toiminta puhutti jälleen

Roope Hintz nousi hetkellisesti pudotuspelien pistepörssin kärkeen neljän ottelun tehoillaan 4+4.

Roope Hintz oli mukana kaikissa Dallasin maaleissa.

Roope Hintz teki esityön Dallasin kaikkiin maaleihin, kun Stars haki Minnesotasta 3–2-vierasvoiton ja tasoitti kuuman ottelusarjan voitot 2–2:een.

Hintz on nyt tehnyt neljässä pudotuspeliottelussa kahdeksan (4+4) pistettä ja nousi hetkellisesti pudotuspelien pistepörssin kärkipaikalle – Edmontonin Leon Draisaitl paahtoi ohi myöhemmässä ottelussa.

Dallasin ensimmäisen maalin teki Tyler Seguin ylivoimalla maalin edestä.

Toinen syntyi kolmannen erän alussa, kun Hintz kuljetti pitkän alivoimavaihdon päätteeksi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti jäähyltä tulleelle Jevgeni Dadonoville, jonka laukaus yllätti Filip Gustavssonin.

Ex-Dallas John Klingberg kavensi, mutta loukkaantuneena olevan Joe Pavelskin paikalla pelaava Seguin teki ylivoimalla 3–1:een.

Peli meni jännäksi, kun Frederick Gaudreau vielä kavensi ajassa 58.40, kun Jani Hakanpää istui jäähyllä, mutta Dallas kesti voittoon.

Dallasin Minnesotassa kasvanut maalivahti Jake Oettinger torjui 32 laukausta 34:stä ja valittiin pelin ykköstähdeksi.

Tuomaritoiminta on puhuttanut pitkin pudotuspelejä – niin myös nyt.

Dallasin voittomaali syntyi, kun Marcus Foligno istui kyseenalaisesti saamaansa kampitusjäähyä. Foligno sai ottelussa toisenkin puhetta herättäneen rangaistuksen Hakanpäähän kohdistuneesta estämisestä.

Foligno sanoi ottelun jälkeen toimittajille, että molemmat rangaistukset olivat hänen mielestään ”hevonpaskaa”.

Florida Panthers hävisi sunnuntaina kotonaan Boston Bruinsille 2–6 ja on ottelusarjassa nyt tappiolla 1–3.

Floridalla oli ottelussa paikkansa ja se voitti myös laukaisutilaston selvästi 44–30, mutta Linus Ullmark oli maalillaan vakuuttavampi kuin Sergei Bobrovski. Kesken viime ottelun Alex Lyonin korvannut Bobrovski teki hienoja pelastuksia mutta päästi myös maaleja, jotka jättivät jossiteltavaa.

Floridan suomalaiset Aleksander Barkov (–1), Anton Lundell (–1) ja Eetu Luostarinen (–3) jäivät pisteittä. Ullmarkin lisäksi Bostonin maalilla nähtiin myös Jeremy Swayman.

Ullmark lähti nimittäin etuajassa koppiin käytösrangaistuksella, kun hän sai tarpeekseen Matthew Tkachukin tempuista ja pudotti hanskansa. Ottelussa jaettiin 70 jäähyminuuttia, joista 60 viimeisessä erässä.

Boston pelasi yhä ilman kärkisenttereitään Patrice Bergeronia ja David Krejciä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat