Kiekko-Espoo onnistui ryöstö­retkessään ja tasoitti Mestiksen finaalit: ”Tosi ehjä peli”

Kiekko-Espoo ratkaisi maanantain finaalin toisessa erässä.

Joni Piipponen iski Kiekko-Espoon neljännen maalin Mestiksen neljännessä finaalissa. Kuva ensimmäisestä loppuottelusta.

| Päivitetty

Ketterä–Kiekko-Espoo 1–4

Voitot 2–2

Ensimmäistä mestaruuttaan jääkiekon Mestiksessä jahtaava Kiekko-Espoo teki maanantaina onnistuneen ryöstöretken Imatralle.

Kiekko-Espoo latoi toisessa erässä kolme maalia Ketterä-vahti Severi Auvisen taakse, kun Aleksi Matinmikko, Julius Rantaeskola ja Morten Jürgens osuivat tolppien väliin.

Se riitti tasoittamaan finaalisarjan voitot 2–2:een. Kiekko-Espoo kaatoi Ketterän lopulta 4–1, kun Joni Piipponen kaunisteli päätöserässä loppulukemat tyhjään maaliin.

”Tosi ehjä peli meiltä. Tulimme hyvin ensimmäiseen erään ja pystyimme hallitsemaan sitä. Tietenkin se maali oli kova kolaus, mutta emme antaneet sen vaikuttaa ja keskityimme omaan hommaan”, päävalmentaja Tomas Westerlund iloitsi C Morella.

”Emme ruvenneet valittamaan ja kitisemään mistään ja pystyimme vielä parantamaan toiseen ja kolmanteen [erään]. Peli oli kyllä hyvin meidän hallussa tänään.”

Kiekko-Espoo joutui avauserässä takaa-ajajaksi, kun Elmeri Kaksonen huudatti kotiyleisöä runsaan 15 minuutin pelin jälkeen. Se ei lannistanut espoolaisia.

”Puhuimme niitä samoja juttuja kuin ennen peliä. Haluamme olla se aloitteellinen joukkue ja pelata aggressiivisesti. Ihan tuttuja juttuja toisteltiin”, Westerlund paljasti ensimmäisen erätauon pukukoppikeskustelujen sisällöstä.

Kiekko-Espoon maalivahti Waltteri Ignatjew torjui ottelussa 23 kertaa.

”Espoo oli hyvä tänään. Ei mitään heiltä pois. Varmasti heidän hyvyyttään oli paljon tänään siinä, että olivat noin paljon parempia”, Ketterä-luotsi Tuomo Ropo sanoi C Morella.

Mestiksen finaalisarja jatkuu keskiviikkona Espoossa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Ensimmäistä mestaruuttaan jahtaava Kiekko-Espoo on jo voittanut tällä kaudella sekä Mestiksen runkosarjan että Suomen cupin.

Maanantaina joukkue onnistui Imatralla laajalla rintamalla.

”On hieno juttu, että joka kentästä löytyy ratkaisijoita ja haluja ratkaista noita pelejä”, Westerlund sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat