Lauri Markkanen teki historiaa – tässä kauden kovimmat donkit ja parhaat hetket

Lauri Markkanen valittiin NBA:n kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Lauri Markkasen huippukausi palkittiin arvostetulla palkinnolla.

Utah Jazzin tähti Lauri Markkanen teki historiaa, kun hänet palkittiin koripallosarja NBA:n kauden kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen on ensimmäinen Jazzin pelaaja, joka palkinnon voitti.

Markkanen on ensimmäinen pohjoismainen pelaaja ja vasta seitsemäs eurooppalainen, joka valittiin viisinkertaisen NBA-mestarin George Mikanin mukaan nimetyn palkinnon saajaksi. Palkinto on jaettu kaudesta 1985–86.

Markkasen kausi oli vakuuttava ja täynnä huippuhetkiä. Pistekeskiarvo oli 25,6 ja levypallokeskiarvo 8,6. Edelliskaudella lukemat olivat 14,8 ja 5,7. Markkanen nousi avausviisikon rivipelaajasta NBA:n tähtikategoriaan.

Kovin yksittäinen peli nähtiin 5. tammikuuta, kun Markkanen heitti peräti 49 pistettä, kun Houston Rockets kaatui lukemin 131–114.

Markkanen teki kauden aikana myös NBA-historiaa ja erilaisia ennätyksiä. Yksi monipuolisuudesta kertova on se, että Markkasesta tuli NBA:n kautta aikojen ensimmäinen pelaaja, joka rikkoi 200 onnistuneen kolmosen ja 100 donkin rajan.

Yksi Markkasen kauden kohokohtia oli suoraa seurausta loistavista otteista. Markkanen äänestettiin nimittäin NBA:n tähdistöotteluun.

Tähdistöottelussa Markkanen edusti Giannis Antetokounmpon joukkuetta. Markkanen teki 13 pistettä, kun LeBron Jamesin joukkue taipui lukemin 184-175.

Lue lisää: Lauri Markkanen antoi tv-haastattelun Yhdysvaltoihin armeijan yövapaalta

Lue lisää: Lauri Markkanen voitti arvostetun NBA-palkinnon ylivoimaisella äänivyöryllä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat