Iivo Niskanen urakoi hurjan lenkin – ”Hiihtokelit ei lopu”

Iivo Niskanen kertoi hiihtäneensä vajaat seitsemän tuntia. Osassa maata hiihtokelit ovat yhä loistavat.

Iivo Niskanen kilpaili Inarissa huhtikuun alussa.

Iivo Niskanen julkaisi Instagramin tarinoissaan kuvan, joka kertoo hänen hiihtäneen sunnuntaina melkoisen lenkin.

Niskasen mittariin kertyi matkaa 137,2 kilometriä. Aikaa vapaalla hiihtotavalla suoritettuun matkaan kului kuusi tuntia ja 53 minuuttia.

Niskanen julkaisi torstaina kuvia aurinkoisista maisemista Kukastunturin huipulta, Ylläkseltä. Paikka sijaitsee Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa.

Myös hänen isänsä Eero on ollut mukana sivakoimassa keväthangilla samoissa maisemissa.

”Hiihtokelit, ne ei vaan lopu”, Iivo Niskanen kirjoitti kuvan yhteyteen.

Olympiavoittaja on julkaissut viime aikoina myös muita kuvia Lapin hiihtomaisemista. Niiden perusteella on ollut liikkeellä ainakin Pallastunturilla ja Muoniossa.

Vaikka kevät etenee vauhdikkaasti varsinkin katukuvaltaan lumettomaksi muuttuneessa Etelä-Suomessa, monissa hiihtokeskuksissa kautta maan hiihto -ja laskettelumahdollisuudet ovat edelleen kunnossa.

Keskukset luonnollisesti huolehtivat olosuhteista parhaansa mukaan, jotta hiihtokausi venyisi mahdollisimman pitkälle.

Myös luonnonlumilla on mahdollisuus hiihtää – ainakin jossain päin Suomea.

Forecan sääpalvelun mukaan Suomessa oli maanantaina 24. huhtikuuta edelleen alueita, joilla luonnonlumen korkeus ylittää metrin – esimerkiksi Enontekiöstä Kilpisjärvelle ulottuvalla alueella ns. käsivarressa.

Yli metrin lumivaippa on myös Kainuun kaakkoisosan ja Lapin eteläosaan välisellä alueella.

Eteläisin alue, jossa on mittausten mukaan lunta puolesta metristä metriin, näyttäisi olevan sääpalvelun perusteella Ähtärissä. Se sijaitsee Helsingistä katsottuna noin 325 kilometriä pohjoiseen Jyväskylän länsipuolella.

Lumitilanne muuttuu joka tapauksessa nopeasti mitä etelämmäksi Suomea mennään. Lumipeite on huvennut viimeisen viikon aikana varsin reipasta tahtia myös Pohjois-Suomessa ja Lapissakin.

Suomeen sataa myös uutta lunta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoi maanantaina, että eniten uutta lunta on tupruttanut Kainuussa, johon on aamuun mennessä kertynyt uutta lunta 10–15 senttiä. Kainuussa uutta lunta saattaa kertyä maanantaina iltaan mennessä jopa 20 senttiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat