20-vuotias Si jatkoi jätti­yllätyksiään MM-kisoissa – esitti erikoisen reunus­lyönnin

Si Jiahui selviytyi jo snookerin MM-kisojen puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Si Jiahui on pelannut erinomaisesti MM-kisoissa.

Snookerin MM-kisojen suurin yllättäjä on ollut tähän mennessä 20-vuotias kiinalainen Si Jiahui. Maailmanlistalla sijalla 80 oleva Si selviytyi Sheffieldin Crucible-teatterissa pelattavassa turnauksessa jo puolivälieriin voittamalla maanantaina Englannin Robert Milkinsin erin 13–7.

Si, 20, kahlasi MM-kisojen karsinnoissa kolme kierrosta päästäkseen MM-kisojen avauskierrokselle, jossa hän voitti turnauksessa neljänneksi sijoitetun Shaun Murphyn. Milkins oli sijoitettu 13:nneksi.

Sillä oli jo tilanteessa 12–5 mahdollisuus otteluvoittoon, mutta hän epäonnistui ratkaisevassa lyönnissä. Seuraava erä meni Milkinsille, mutta voiton varmistaneessa erässä Si teki yli sadan pisteen breikin, 106 pistettä, eikä antanut englantilaiselle enää mahdollisuutta jatkaa ottelua.

Ottelun alkuvaiheessa nähtiin myös harvinainen lyönti Siltä. Hänen lyömänsä punainen pallo nousi pöydän reunuksen päälle ja vieri kovaa vauhtia lähes koko pöydän pituudelta reunusta pitkin ja lähes putosi kulmapussiin.

”Hyvin lähellä Cruciblen historian hienointa lyöntiä”, Eurosportin englanninkielinen selostaja hehkutti.

MM-kisoissa puolivälieriin pääsy on Sin uran paras saavutus tähän mennessä. Hän on aiemmin yltänyt puolivälieriin yhdessä rankingturnauksessa. Puolivälierissä nuori kiinalainen kohtaa Anthony McGillin tai Jack Lisowksin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat