Venäläinen EM-kultamitalisti vaihtaa maata: ”Päätös ei ollut suuri yllätys”

Anastasija Kirpitšnikova edustaa jatkossa Venäjän sijaan Ranskaa.

Anastasija Kirpitšnikova vaihtaa Venäjän valkosinipunaiset värit Ranskan sinivalkopunaisiin. Kuvassa Kirpitšnikova poseeraa 800 metrin vapaauinnin EM-hopeamitalin kanssa Budapestissa toukokuussa 2021.

Uinnin kolminkertainen Euroopan mestari Anastasija Kirpitšnikova edustaa jatkossa Venäjän sijaan Ranskaa, urheilusivusto Inside the Games kertoi maanantaina.

Sivuston mukaan 22-vuotias uimari on jo saanut Ranskan kansalaisuuden. Venäläinen uutistoimisto Tass kertoi, että myös Mark Nikolajev vaihtaa toisiin väreihin.

”Päätös ei ollut suuri yllätys. Kirpitšnikova on asunut pitkään Ranskassa ja Nikolajev Australiassa”, Venäjän uimaliiton puheenjohtaja Vladimir Salnikov sanoi.

”He ilmoittivat halunsa vaihtaa urheilukansalaisuutta, eikä Venäjän uimaliitto näe asiassa mitään ongelmaa. Meillä ei ole vaatimuksia heitä kohtaan.”

Kirpitšnikova voitti 400, 800 ja 1 500 metrin vapaauinnin Euroopan mestaruuden Kazanissa järjestetyissä lyhyen radan EM-kisoissa 2021.

MM-kisoissa Kirpitšnikova on saanut yhden lyhyen radan hopean. Pitkällä radalla hän on kauhonut kaksi EM-hopeaa ja yhden EM-pronssin.

Lähes kaikki kansainväliset lajiliitot ovat sulkeneet venäläisurheilijat kisoista sen jälkeen kun Venäjä aloitti viime vuoden helmikuussa hyökkäyssotansa Ukrainassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat