Fifa sai neljä hakemusta naisten MM-kisojen 2027 järjestäjäksi

Kisat kiinnostavat neljän eri maanosaliiton alueella.

Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan tänä vuonna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Vuoden 2027 kisat kiinnostavat neljää hakijaa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti maanantaina saaneensa neljä hakemusta vuoden 2027 naisten MM-kisojen järjestäjäksi.

Kiinnostuksensa kisoja kohtaan ilmaisseista Brasilia ja Etelä-Afrikka hakevat kisoja yksin. Belgialla, Hollannilla ja Saksalla on yhteinen hakemus, samoin Yhdysvalloilla ja Meksikolla.

”Olemme innoissamme saamistamme kiinnostuksenosoituksista, emmekä vähiten siksi, että ne tulevat jäsenliitoilta, joilla on vahvat perinteet jalkapallossa ja jotka edustavat neljää maanosaliittoa”, Fifan pääsihteeri Fatma Samoura sanoi.

”Se vahvistaa naisten jalkapallon suosiota kaikkialla maailmassa.”

Fifa lähettää seuraavaksi tarjoussopimukset kisoista kiinnostuneiden maiden palloliitoille. Niiden on vahvistettava kiinnostuksensa toukokuun 19. päivään mennessä.

”Kaikki jäsenliitot voivat luottaa naisten MM-kisahistorian vahvimpaan ja kattavimpaan hakuprosessiin”, ensimmäisenä naisena Fifan pääsihteerinä toimiva Samoura sanoi.

Fifan kongressi äänestää kisojen järjestäjistä toukokuun 17. päivänä 2024.

Tänä vuonna jalkapallon naisten MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta alkaen. Kisoihin osallistuu 32 maata. Suomi ei ole mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat