Tapparan Joni Tuulola yllättyi, kun perus­pakki hyökkäsi viereltä maalia iskemään

Tappara otti kolmannen voiton finaaleissa. Avausmaalin tehnyt Ben Thomas osui ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä.

Joni Tuulola syötti Ben Thomasin maalintekoon ja tuli mukaan juhlimaan osumaa.

Lahti

Pelicans–Tappara 1–3 (voitot 1–3)

Siinä, että Tappara onnistui tekemään ensimmäisen maalin Pelicansia vastaan Lahdessa ei ollut mitään järin yllättävää. Ei siinäkään, että avausmaalin tehnyt joukkue juhli tälläkin kertaa voittoa.

Mutta se, että maalintekijänä kunnostautui Ben Thomas, oli vaikeammin arvattavissa. Neljästi runkosarjassa osunut peruspakki viimeisteli ensimmäisen pudotuspeli­osumansa tähän kevääseen, ja osumaa kelpaa kelailla.

Thomas lähti tekemään nousua kohti takatolppaa, kun paikka aukesi. Se yllätti Pelicansin ja omien sanojensa mukaan myös syötön tarjoilleen Joni Tuulolan.

”Vähän yllätyin, kun nostin päätäni siinä viivassa, että siellä rightin pakki on menossa takatolppaa kohden”, Tuulola sanoi pelin jälkeen.

Mutta viimeistelyn kannalta Thomasin nousu tapahtui juuri oikeassa paikassa.

”Oli kolme Pelicansin pelaajaa viivassa, ja Ben ui hyvin takatolppaa kohden. Avautui hyvä linja”, Tuulola kertasi.

”Noita syöttöjä on nuoruudessa heitetty enemmänkin, mutta tällä kaudella jäänyt vähän vähemmälle.”

Thomasin maali auttoi Tapparaa pääsemään ottelussa kuskin paikalle. Tamperelaisten alun rynnistys sai palkinnon, jonka jälkeen Pelicansin hyökkäämisestä tuli hieman vaikeampaa.

Maali syntyi 34 sekuntia sen jälkeen, kun Tapparan ensimmäinen ylivoima oli päättynyt ilman tulosta. Jäähyllä oli istunut Ben Blood, joka käytti poikittaista mailaansa kulma­tilanteessa reilumman kautta. Tuomarin käsi nousi vasta, kun useampi isku oli katsottu läpi sormien.

Tuomarilinja on puhuttanut finaalien aikana. Tällä kertaa Tuulola antoi positiivista palautetta raitapaidoille.

”Linja pystyi alusta loppuun samana. Hatunnosto tuomareille, vetivät hyvin.”

Tapparan mestaruusjuhlat ovat nyt yhden voiton päässä. Kolmesta ”ottelupallosta” kaksi pelataan vielä ennen vappua. Torstaina sarja jatkuu Tampereella, minkä jälkeen palataan Lahteen lauantaiksi, mikäli Pelicans onnistuu pitkittämään sarjaa.

”Pelicans pelasi rohkeasti taas kiekolla, mutta me puolustimme ehkä vähän paremmin, ja sitä kautta saimme pelin rytmin meille suotuisaksi”, Tuulola arvioi neljännen ottelun ratkaisseita asioita.

Tuulola muistuttaa Pelicansin pelanneen sarjan parhaan ottelunsa viimeksi Tampereella, kun heiltä vaadittiin käytännössä voittoa.

”Meidän pitää parantaa saman verran kuin he parantavat, jotta pysymme edellä.”

Jos Thomasin nimi tiistain maalintekotilastossa oli harvinaisempi, kaksi muuta tuli Tapparan kevään luottoviimeistelijöiltä. Ensin Veli-Matti Savinainen iski tutulta paikaltaan maalin läheltä pudotuspelikevään kuudennen osumansa ja vei Tapparan kahden maalin johtoon.

Kolmannen osuman tamperelaisille viimeisteli Waltteri Merelä, jolle maali oli kevään kahdeksas. Merelä nousi maalilla yksin pudotuspelien parhaaksi maalintekijäksi. Ennen tiistaita kautensa jo päättäneen HIFK:n Iiro Pakarinen oli tasoissa seitsemässä osumassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat