Osaan F1-viikon­lopuista merkittävä muutos, voimassa jo seuraavassa kisassa

Sprinttikisojen formaattia muutettiin, jotta lauantain kisassa uskallettaisiin ajaa vapaammin.

Red Bullin Max Verstappen on hallinnut alkukautta.

Formula 1 -kausi jatkuu viikonloppuna Azerbaidžanin osakilpailulla, ja viikonloppuun tulee yksi merkittävä muutos viime kauteen verrattuna.

Bakussa ohjelmassa on ensimmäistä kertaa tällä kaudella sprinttikilpailu, jonka formaatti on muuttunut.

Viime kaudella sprinttikilpailu­viikonloppuina ajettiin perjantaina aika-ajot, joiden perusteella määräytyi lauantain sprinttikilpailun lähtöjärjestys. Sadan kilometrin sprinttikisan järjestys puolestaan oli sunnuntain osakilpailun lähtöjärjestys.

Tiistaina päätettiin kuitenkin uudistuksesta sprinttiformaattiin. Nyt perjantain aika-ajot määrittelevät sunnuntain lähtöjärjestyksen. Muutoksen toivotaan vapauttavan kuljettajat ajamaan rohkeammin, koska epäonnistuminen kisassa ei vaikuta sunnuntain lähtöjärjestykseen.

Sprinttikilpailussa jaetaan pisteitä kahdeksalla parhaalle niin, että voittaja saa kahdeksan, toinen seitsemän ja niin edelleen. Pistekäytäntö on sama kuin viime kaudella.

Sprinttikisan pituus on kolmannes sunnuntain osakilpailun mitasta.

Sprinttikilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina myös sprinttimuodossa. Ensimmäinen jakso kestää 12 minuuttia. Toinen jakso kestää kymmenen minuuttia ja viimeinen jakso kahdeksan minuuttia.

Jaksojen välissä putoaa viisi hitainta pois. Kahdella ensimmäisellä jaksolla kaikkien on käytettävä keskikovia renkaita, viimeisellä jaksolla pehmeitä.

Formula 1:ssä ajetaan tällä kaudella kuusi sprinttikilpailua. Azerbaidžanin lisäksi pikakisa on ohjelmassa Itävallassa, Belgiassa, Qatarissa, Yhdysvaltojen Austinissa ja Brasiliassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat