Christian Heljanko joutui lahtelaisten hampaisiin – teki harvinaisen tempun

Christian Heljanko kesti paineet ja torjui toisena keväänä peräkkäin Tapparan Suomen mestariksi.

Tampere

Tapparan ykkösmaalivahti Christian Heljanko toisti tempun, johon harva on pystynyt SM-liigan historiassa. Heljanko, 26, torjui toisena keväänä putkeen Suomen mestaruuden, kun Tappara kaatoi viidennessä finaalipelissä Pelicansin.

Tappara juhlii toista peräkkäistä mestaruuttaan voitoin 4–1.

Mestaruus tuli ratkaisupelissä vaikeimman kautta. Pelicans nousi kolmen maalin takaa ohi, mutta Tappara nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen 5–4-voittoon.

”Äärettömän hyvä vastustaja oli vastassa. Parissa Tampereen-pelissä he saivat hanoja auki, ja me jouduimme todella koville tässä sarjassa. Parasta piti lyödä pöytään joka ilta, jos halusi voittaa”, Heljanko kommentoi Ilta-Sanomille mestaruushumun keskellä.

”Kuten osoitimme CHL:n finaalissa, jos saamme parasta irti, tiedämme, ettei meitä voita kukaan. Meillä on hyvä porukka.”

Tolppien välissä on myös hyvä maalivahti.

Heljangon kevät oli sanalla sanoen vakuuttava. Keskinkertaisen runkosarjan jälkeen Heljanko näytti toisena kautena putkeen, mikä hän on miehiään kovissa paikoissa.

Helmikuussa Heljanko oli Tapparan sankari CHL:n finaalissa, kun Tappara voitti Luulajan.

Kevään pudotuspeleissä Heljanko oli tasaisen varma puolivälieristä lähtien. Porvoolainen torjui 13 pelistä 11 voittoa kovalla torjuntaprosentilla 94,4.

Viime kevään kokemukset marinoivat Heljankoa tätä kevättä varten. Heljanko sai ennen ensimmäistä mestaruuttaan todistella kerta toisensa jälkeen epäilijöille.

”Silti tässä saa todistaa aina uudestaan. Nämä pelit ovat niin tiukkoja, että jos antaa vähänkään siimaa vastustajalle ja antaa yksittäisen helpon väärässä paikassa. Puhuimme koko kevään Aki Näykin (maalivahtivalmentaja) kanssa, että jänteen pitää pysyä tiukalla. Aika hyvin se toimi tähän päivään asti.”

”Tänään ei osunut vahvin päivä itselleni, mutta jätkät pelastivat hienosti. Onhan se hienompi tällaisen trillerin jälkeen voittaa kuin suurimaalisesti.”

Tapparan tähtivahti oli ajoittain tulisessa polttopisteessä finaalisarjan aikana, kun hän joutui lahtelaiskannattajien alatyylisten huutojen kohteeksi niin koti- kuin vierasotteluissa.

”Ei tämä ollut sen vaikeampi sarja. Aina on epäilty ja on painetta. Se sopii minulle. Nyt taas näytin, ettei se vaikuta. Menen tästä vahvempana eteenpäin”, Heljanko sanoi.

”Nyt voidaan varmaan hetki nauttia tästä. Jääkiekko jatkuu taas syksyllä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat