Tapio Lehtisen pelastanut Kirsten Neuschäfer teki historiaa – voitti rankan yksinpurjehdus­kisan

Kirsten Neuschäfer purjehti maailman ympäri 235 vuorokaudessa.

Kirsten Neuschäfer purjehti maailman ympäri Minnehaha-veneellään.

| Päivitetty

Eteläafrikkalainen Kirsten Neuschäfer voitti Golden Globe Race -purjehduskilpailun. Hän saapui maaliin Ranskan Les Sables-d’Olonneen torstaina, tiedotteessa kerrotaan.

Neuschäferin, 40, urakka maailmanympäripurjehduksessa kesti reilut 235 vuorokautta: 235 vuorokautta, viisi tuntia, 44 minuuttia ja neljä sekuntia. Hän on ensimmäinen maailmanympäripurjehdus­kilpailun voittanut naispurjehtija.

Neuschäferistä tuli samalla purjehdushistorian seitsemäs ihminen, joka on purjehtinut yksin maapallon ympäri 30 000 merimailia (55 560 kilometriä) ilman pysähdyksiä, varuste- ja muonatäydennyksiä tai automaattiohjauslaitteita sekä elektronisia navigointivälineitä.

Kilpailun vaativuutta kuvaa se, että kuudestatoista kisaan startanneesta purjehtijasta maaliin on pääsemässä vain kolme.

Vuoden 2018 kisassa maaliin pääsi viisi kilpailijaa ja viimeisenä Tapio Lehtinen.

Neuschäferin purjehduksesta tekee vielä erityisen se, että hän kävi kesken kilpailun pelastamassa kisassa mukana olleen Lehtisen, jonka Asteria-vene upposi meren pohjaan Intian valtameren ja Eteläisen jäämeren rajalla 18. marraskuuta.

Neuschäfer nousi Lehtisen keskeytettyä GGR-kilpailussa toiseksi, kunnes kisaa pitkään johtanut britti Simon Curwen joutui Cap Hornin lähellä ongelmiin suuren aallon rikottua hänen tuuliperäsimensä.

Neuschäfer taisteli loppuun saakka kilpailun voitosta intialaisen Abhilash Tomyn kanssa. Tomyn odotetaan saapuvan maaliin perjantaina, tiedotteessa kerrotaan.

”Jos suomalaisen tarvitsee merellä tulla pelastetuksi, ei Kirsteniä parempaa voisi siihen hommaan olla. Olen edelleen todella kiitollinen siitä, miten hän toimi hädässäni”, Lehtinen toteaa tiedotteessa.

Oikaisu 29.4.2023 kello 15.14: Kirsten Neuschäferin purjehdus kesti reilut 235 vuorokautta, ei 266 vuorokautta, kuten jutun leipätekstissä ja ingressissä aiemmin mainittiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat