Vastustaja pudotti hanskat ja repi Mikko Rantasen paidan pois – ”Tarkoituksena ei tosiaan ollut tapella”

Mikko Rantanen nousi pudotuspelien maalipörssin kärkipaikalle Leon Draisaitlin rinnalle. Artturi Lehkonen teki kaksi. Ketjumuutokset auttoivat Coloradoa ottamaan selvän voiton.

Coloradon pelaajat juhlivat Mikko Rantasen tekemää 1–1-tasoitusta Seattlea vastaan.

Seattle

Colorado Avalanche haki pakkovoiton Seattlesta selvin lukemin 4–1 ja tasoitti otteluvoitot 3–3:een.

Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt hallitseva mestari Colorado on ollut pinteessä Seattlen kanssa, mutta nyt se pelasi sarjan ehjimmän 60-minuuttisen ja piti pelin kontrollissaan.

Ratkaisevana Coloradon kannalta näyttäytyi se, että joukkueen kokoonpanoa sekoitettiin. Avalanchen kärki on kapea ja kaventui entisestään, kun venäläislaituri Valeri Nitshushkin poistui henkilökohtaisista syistä joukkueen vahvuudesta.

Nathan MacKinnonia ja Mikko Rantasta on aiemmissa otteluissa peluutettu eri ketjuissa mutta kuitenkin niin, että he ovat pelanneet paljon vaihtoja myös yhdessä. Ketjut ovat eläneet jatkuvasti Edmonton Oilersin viime vuosien malliin.

Nyt päävalmentaja Jared Bednar istutti koko ykköstykistönsä samaan kentälliseen: MacKinnon, Rantanen ja Artturi Lehkonen ykkösketjuna ja takana pakkipari Cale MakarDevon Toews, jotka hekin ovat aiemmissa peleissä olleet erotettuna.

Rantanen allekirjoitti, että ketjumuutokset olivat yksi avainasia voitossa.

"Oli pakko voittaa, niin ehkä se oli ihan hyvä ratkaisu. Peli on paikoin ollut vähän hakemista, kun on ollut melkein joka aloituksessa eri ketjukaverit”, Rantanen sanoi Sanomille aiemmista peleistä.

Mikko Rantanen on Coloradon supertähti.

"Hyökkäysaloituksissa olen välillä ollut MacKinnonin kanssa ja välillä jonkun toisen kanssa, ja puolustusalueella taas eri. Saimme nyt balanssia ja pääsimme rullaamaan neljällä kentällä ilman jatkuvaa vaihtelua. Lopussa tietysti pelasimme kolmella kentällä. Kaikki pelasivat hyvin.”

Makar pelasi 26.53 minuuttia, MacKinnon 24.46, Toews 23.51, Rantanen 23.44 ja Lehkonen 21.31. J.T. Compherille kirjattiin jääaikaa 22.16.

Rantanen teki avauserän lopussa tärkeän maalin, kun hän tasoitti 1–1:een. Maali oli kuudes yhtä monessa pelissä, ja hän on nyt pudotuspelien maalipörssin kärjessä Leon Draisaitlin rinnalla.

Toisessa erässä Rantanen syötti puolustaja Erik Johnsonin 2–1-voittomaalin.

Muutama minuutti tämän jälkeen Rantanen ja Krakenin puolustaja Will Borgen ottivat pelikatkolla yhteen. Borgen pudotti yllättäen jopa hanskansa ja lähti repimään Rantaselta pelipaitaa pois päältä.

"Vähän yllätyin. En ehtinyt mitään sanomaan jälkeenpäin. En lähtenyt tappelemaan. Se veti vähän vihellyksen jälkeen, niin pakko on vähän takaisin antaa. Ei siinä voi pelkästään ottaa iskuja vastaan, mutta meikäläisen tarkoituksena ei tosiaan ollut tapella”, Rantanen hymähti.

Colorado pääsi tärkeään kahden maalin johtoon, kun Lehkonen ohjasi Toewsin toimittaman kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Lehkonen teki loppulukemat tyhjiin.

"Tänään näytti vähän meidän omalta peliltä. Pääsimme hyvin vastustajaan kiinni, saimme hyvin luotua tontteja ja puolustimme hyvin”, Lehkonen totesi Sanomille.

Artturi Lehkonen iski 3–1-maalin.

MacKinnonin ja Rantasen kanssa kelpaa pelata.

”Pojat on aika hyviä pelaamaan... Aika elukoita ne on. Yritän vain tuoda oman panokseni ja saada hyvää kemiaa äijien kanssa.”

Millaista oli lähteä pelaamaan selkä seinää vasten?

"No, kyllähän sen tilanteen tiedostaa, mutta ei se mailaa puristamalla parane. Pitää vain tietää, että jos kaikki pelaavat parhaalla tasollaan, mahdollisuudet voittoon ovat hyvät.”

Sarja katkeaa varmuudella sunnuntaina eli maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Colorado isännöi sarjan seitsemättä ottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat