F1-uraa tavoitteleva Chloe Grant saa negatiivista palautetta miehiltä: ”He ovat kateellisia”

17-vuotias Grant ajaa naisten F1 Academy -sarjassa.

Chloe Grant, 17, ajaa formula ykkösten perustamassa naisten sarjassa F1 Academyssä.

Autourheilun kuninkuusluokan formula ykkösten perustaman naisten formulasarjan F1 Academyn kuljettajat pääsivät viikonloppuna tositoimiin Red Bull Ringin radalla.

Uudessa sarjassa on mukana viisi tallia, joista jokainen osallistuu kilpailuihin kolmella autolla. Paikka F1 Academyyn avautui siis 15 kuljettajalle.

Yksi heistä on 17-vuotias skotlantilainen Chloe Grant, joka innostui autourheilusta isosiskonsa Lucy Grantin esimerkistä ja aloitti kartingin 7-vuotiaana.

”Ajattelin jo 11-vuotiaana, että haluan tästä uran itselleni. Olin silloin lapsi, mutta viime vuodesta alkaen tästä on tullut todella vakavaa, eikä paluuta ole”, ART Grand Prix -tallin väreissä kilpaileva Grant kertoo brittilehti The Guardianin haastattelussa.

Grant kertoo saaneensa vuosien varrella toisten kuljettajien kunnioituksen.

”Olen törmännyt vain yhteen jätkään, joka ei pitänyt tytölle häviämisestä, eikä hän kilpaile enää. Muut eivät välitä siitä, oletko tyttö: kun vedät kypärän päähäsi, olet vain yksi kuljettajista”, hän sanoo.

”Mutta sosiaalisessa mediassa saan negatiivisia kommentteja 12-vuotiaista pojista kuusikymppisiin miehiin, jotka ovat kateellisia, koska eivät ole mukana lajissa, eivätkä ymmärrä sitä.”

Grantille on muun muassa sanottu, ettei naisilla ole lahjakkuutta kilvanajoon.

”Jätän sen huomiotta, koska se ei ole totta.”

F1 Academy saa viime kaudella taloudellisten syiden vuoksi keskeytetyn naisten W Series -formulasarjan tapaan kritiikkiä siitä, että naiset ajavat keskenään.

”Ne, jotka ovat tarpeeksi lahjakkaita, etenevät F3-sarjaan ja kilpailevat poikia vastaan”, Grant vastaa kriitikoille.

”Tämä on vain ponnahduslauta, ja ihmisten pitäisi ottaa vähän rennommin. Olemme tarpeeksi lahjakkaita ja aiomme todistaa sen.”

Lewis Hamiltonia ihaileva Grant kuvailee uutta formulasarjaa unelmiensa täyttymykseksi ja toivoo uuden sarjan vievän hänet lähemmäs F1-unelmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat