Perez kiiti voittoon – Bottaksen riskipeli epäonnistui sprintti­kisassa

Red Bull -tallin Sergio Pérez nousi ohi paalulta lähteneen Ferarin Charles Leclercin Azerbaidžanin sprinttikisassa.

Sergio Pérez juhli voittoa lauantain sprinttikisan jälkeen.

| Päivitetty

Formula ykkösten kauden ensimmäinen sprinttikisa päättyi Red Bull -tallin Sergio Pérezin voittoon. Kilpailu ajettiin lauantaina Azerbaidžanin katuradalla.

Pérez lähti kisaan kakkosruudusta, mutta kilpailun aikana hän pystyi ohittamaan paalulta lähteneen Ferrari-tallin Charles Leclercin.

”Tavoite oli saada täydet pisteet, mutta tiedämme, että huomenna [sunnuntaina] on pääkilpailu”, Perez totesi kisan jälkeen ratahaastattelussa viitaten sunnuntain F1-osakilpailuun.

Kolmanneksi sijoittui MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen, jonka auton alustassa oli vaurioita. Lisäksi Verstappen kävi kisan jälkeen kuumana George Russellin tekemästä ohituksesta avauskierroksella.

”En ymmärrä, miksi pitää ottaa niin paljon riskejä kierroksella numero yksi. Pääsin silti kolmanneksi ja sain hyviä pisteitä”, Verstappen sanoi ratahaastattelussa.

Sprinttikisan voittaja saa kahdeksan MM-pistettä, kakkonen seitsemän pistettä ja niin edelleen.

Alfa Romeo -tallin Valtteri Bottas sijoittui kuudenneksitoista. Hän lähti neljännestätoista ruudusta.

Bottas oli harvoja pehmeillä renkailla kisaan lähteneistä. Se osoittautui virheeksi: renkaat kuluivat nopeasti ja vauhti hidastui, muun muassa tallikaveri Zhou Guanyu pääsi ohi.

Azerbaidžanin F1-osakilpailu ajetaan sunnuntaina kello 14 alkaen.

HS seurasi kilpailua hetki hetkeltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat