Kärpät hankki ruotsalais­pakin HIFK:sta: ”Olen itsekin pohjoisen poikia”

Victor Berglund siirtyy Ouluun kaksivuotisella sopimuksella.

Victor Berglund (vas.) vaihtaa Helsingin IFK:n värit Oulun Kärppien peliasuun. Berglund taisteli Liigan välierissä mestari-Tapparan Jonathan Davidssonin kanssa.

Jääkiekon Liigassa rajusti epäonnistunut ja vasta yhdeksänneksi sijoittunut Oulun Kärpät vahvistaa takalinjojaan Helsingin IFK:sta siirtyvällä Victor Berglundilla.

23-vuotiaan ruotsalaispuolustajan sopimus Kärppien kanssa kattaa kaksi seuraavaa kautta.

”Kärpät on iso seura, joka pyrkii aina olemaan Liigan kärkeä. Haluan olla osa sitä, ja uskon sopeutuvani hyvin joukkoon, sillä olen itsekin pohjoisen poikia”, Berglund sanoo seuran verkkosivuilla.

Hän on syntynyt ja saanut kiekko-oppinsa Ruotsin Örnsköldsvikissä, joka sijaitsee suunnilleen Vaasan korkeudella.

”Kärpät saa minusta kiekollisen pakin, joka tykkää liikuttaa kiekkoa nopeasti ja liittyä mukaan hyökkäyksiin. Hyökkäyspään vahvuuksiani ovat ylivoima ja pelinluku.”

Berglund saapui Helsinkiin joulukuussa AHL-seura Providence Bruinsista. Hän pelasi IFK:ssa 29 runkosarjan ottelua tehoin 2+18=20 ja kymmenen pudotuspeliottelua pistein 0+4=4.

”Berglund on hyvässä iässä oleva luisteluvoimainen pelaaja. Hän tuo peliin hyvää kiekon liikuttamista ja rightin kätisyydellään hyviä vaihtoehtoja erikoistilannepelaamiseen”, Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat