Max Verstappen kiehui raivosta Bakussa – kohteena brittikuski

Max Verstappen ei arvostanut George Russellin toimintaa Bakun sprinttikisassa.

Max Verstappenilla oli asiaa George Russellille Bakun sprintin jälkeen.

F1-sarjassa kokeiltiin lauantaina Azerbaidzhanissa uutta kisaformaattia, kun koko päivä oli pyhitetty sprintille.

Sprinttejä on ollut ohjelmassa aiemminkin, mutta tällä kertaa sunnuntain varsinaisen kisan lähtöjärjestys ratkottiin sprintin sijaan perjantain aika-ajoissa. Lauantaina ajettiin sprintin aika-ajo ja sprinttikisa.

Sprinttikisassa palkkiona oli MM-pisteitä kahdeksalle parhaalle. Se oli sellainen panos, että tunteetkin kuumenivat kovassa väännössä sijoituksista.

MM-sarjaa johtava kaksinkertainen maailmanmestari Max Verstappen kävi kisan jälkeen harvinaisen kuumanana Mercedeksen brittikuskille George Russellille.

Verstappen marssi autoltaan välittömästi esittämään Russellille näkemyksensä kaksikon kamppailutilanteesta kisan avauskierroksella.

”Kusipää!” Verstappen karjaisi Russellille pikaisen neuvottelun päätteeksi.

Verstappen esitti näkemyksensä Russellille kiihkeään sävyyn.

Verstappenia hiersi tilanne, jossa Russell ohitti häntä sisäkautta ja kun hollantilainen ei antanut tilaa, autot osuivat yhteen. Muistoksi Verstappenin Red Bullin kylkeen jäi reikä.

”En ymmärrä, miten hän voi pitää paikkansa ja vahingoittaa autoani. Se on aika naurettavaa”, Verstappen raivosi kisainsinöörilleen Gianpiero Lambiaselle Autosportin mukaan.

Verstappenia ei rauhoittanut sekään, että hän kuittasi Russellin ohituksen ja valtasi kolmossijan takaisin uusintalähdössä, kun turva-auto poistui radalta. Hän myös piti Mersun takanaan ja ajoi sprinttikisan maaliin kolmantena.

Russell esiintyi kisan jälkeisissä haastatteluissa rauhallisesti. Hän kertoi haastattelussa Viaplayllä, että yllättyi Verstappenin purkauksesta kisan jälkeen. Hän sanoi luulleensa, että Verstappen tulisi kättelemään ja kiittämään hyvästä kisasta, mutta teksti olikin melkoisesti rajumpaa.

Russell sanoi olleensa mielestään edellä sisäkurvissa ja että hän yllättyi, että Verstappen yritti pitää sijastaan kiinni niin aggressiivisesti. Viaplayn studiossa Mika Salo ja Ossi Oikarinen ovat Russellin kanssa samoilla linjoilla.

Sprintin voittoon kurvaili Verstappenin tallikaveri Sergio Perez, joka ohitti paalulta startanneen Ferrarin Charles Leclercin jo alkukierroksilla. Leclerc sijoittui lopulta toiseksi.

Varsinainen Azerbaidzhanin GP ajetaan sunnuntaina kello 14.

Lue lisää: Perez kiiti voittoon – Bottaksen riskipeli epäonnistui sprintti­kisassa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat