MM-väli­erässä koettiin historian rajuin romahdus – ”Olin epätoivoinen, tärisin”

Belgian Luca Brecel selviytyi snookerin MM-kisojen loppuotteluun.

Tuttu tilanne välierän loppupuolella: Si Jiahui (oik.) poistuu pöydän äärestä ja Luca Brecel alkaa pussittaa palloja.

| Päivitetty

Snookerin MM-kisojen välieräottelussa koettiin lajin historian yksi suurimmista romahduksista. Kiinan Si Jiahui, 20, johti ottelua jo erin 14–5, mutta Belgian Luca Brecel, 28, otti putkeen 11 erää ja voitti lopulta erin 17–15 lauantaina loppuun pelatussa välierässä.

”Tämä oli elämäni suurin ottelu. Olin epätoivoinen, tärisin. En ollut koskaan ennen voittanut täällä otteluakaan, ja nyt olen loppuottelussa”, Brecel sanoi välierän jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ammattilaissnookerin verkkosivuston wst.tv:n mukaan Sheffieldin Crucible-teatterissa pelattavissa MM-kisoissa ei ole koskaan aiemmin noustu yhdeksän erän tappio­matkalta otteluvoittoon.

Si näytti helposti etenevän finaaliin, sillä hän tarvitsi vain kolme erävoittoa tilanteessa 14–5. Tästä alkoi kuitenkin Brecelin suorastaan käsittämätön nousu ja Sin täydellinen romahdus. Si teki useita virheitä ja epäonnistui hyvinkin helpoissa lyönneissä.

Kun Brecel johti erin 15–14, Sillä oli mahdollisuus tulla tasoihin, mutta hän teki yhden helpoimmista lyöntivirheistään. Sininen pallo oli lähes suorassa linjassa keskipussiin, mutta Si epäonnistui. Tämän jälkeen Brecel pussitti pallot ja meni 16–14-johtoon.

Si onnistui katkaisemaan Brecelin voittokulun hetkeksi voittamalla yhden erän ja kaventamalla 16–15:een, mutta seuraavassa erässä Brecel ratkaisi erävoiton itselleen.

”Olin jossain määrin pettynyt, mutta en kovin paljon, sillä hän [Brecel] pelasi lähes täydellistä snookeria viimeisissä kahdessa jaksossa ja turvalyöntini epäonnistuivat”, Si sanoi.

”Pystyn kehittymään monissa asioissa, joten tulevana kautena olen luottavainen, että voin voittaa kenet tahansa.”

Huima nousu ei ollut Brecelille ensimmäinen tämän vuoden MM-kisoissa. Hän voitti puolivälierissä hallitsevan maailmanmestarin Ronnie O’Sullivanin erin 13–10 voitettuaan ottelun loppuun seitsemän erää putkeen.

Brecel kohtaa sunnuntaina ja maanantaina pelattavassa loppuottelussa joko Englannin Mark Selbyn tai Pohjois-Irlannin Mark Allenin. Kaksikon välierä on tilanteessa 11–10. He pelaavat välieränsä loppuun lauantai-illan aikana.

Lisäys 29.4.2023 kello 21.12: Lisätty Luca Brecelin ja Si Jiahuin kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat