FC Honka haki pisteen – VPS on osunut tällä kaudella vain omaan verkkoon

FC Honka pelasi jo kolmannen tasapelin viiteen Veikkausliigan otteluunsa.

Savio Roberto pelasi VPS:n laitahyökkääjänä. Kuva on 19. huhtikuuta pelatusta ottelusta.

Kauden ensimmäisissä kolmessa Vaasassa pelatussa miesten jalkapalloliigan ottelussa on tehty vain yksi maali, joka sekin merkittiin Vaasan Palloseuran omaksi maaliksi. Lauantaina VPS ja Honka loivat runsaasti maalipaikkoja, mutta maalittomuuden trendi sai jatkoa, kun peliajan loppuessa tulostaululla olivat lukemat 0–0.

Lähimpänä maalia kävi Hongan hollantilainen keskikenttäpelaaja Kevin Jansen, jonka nosto VPS:n maalivahdin Teppo Marttisen yli osui ylärimaan. Hongalla oli viimeisillä minuuteilla runsaasti paikkoja iskeä voittomaali, mutta tulos jäi tekemättä.

”Lopussa olisi se voittomaali pitänyt tehdä”, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara harmitteli.

VPS ei ole tehnyt neljässä ensimmäisessä pelissään vielä yhtään maalia. Näistä neljästä ottelusta kahdessa vaasalaiset kohtasivat toki mestarisuosikki HJK:n, jonka verkkoon pallon on saanut tällä kaudella vain AC Oulu kertaalleen.

Maalittomat tasapelit Honkaa ja FC Lahtea vastaan ovat tuoneet vaasalaisille kaksi pistettä. Vaasalaiset ovat kärsineet lukuisista loukkaantumisista alkukauden aikana, ja esimerkiksi hyökkääjä Kalle Multanen on todennäköisesti sivussa koko loppukauden.

”Tiesimme, että Honka pitää aika paljon palloa ja joudumme puolustamaan. Puolustimme kurinalaisesti ja teimme pirusti töitä. Meillä on tämä tilanne, että paljon pelaajia puuttuu, joten sikäli voidaan olla tähän tyytyväisiä. Jäi kuitenkin harmittamaan, ettei tehty maalia, sillä paikkoja oli riittävästi”, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat