Pérez ajoi helppoon voittoon, Bottaksella surkea kisa Bakun katuradalla: ”Tuli vaurioita”

Kauden neljäs F1-osakilpailu oli tapahtumaköyhä kilpailu, jossa Red Bull -autot olivat totutun ylivoimaisia.

Red Bull -tallin Sergio Pérez juhli voittoa Bakun F1-kisassa.

| Päivitetty

Formula ykkösten Azerbaidzanin osakilpailussa oli vain yksi yllätys. Kisasta odotettiin ainakin jonkinlaista romurallia, mutta sellaista ei tullut.

Ehkä pienenä yllätyksenä voi pitää sitä, että Red Bull -kaksikosta Sergio Pérez otti voiton ja MM-sarjaa johtava Max Verstappen sai tyytyä kakkossijaa. Kilpailuun paalupaikalta lähtenyt Ferrarin Charles Leclerc otti viimeisen palkintosijan.

Kilpailussa tuli vain pientä draamaa alkuvaiheessa, kun Nick de Vriesin Alphatauri hyytyi ja turva-auto tuli radalle. Tässä kohtaa häviäjänä oli Verstappen, joka putosi kärkipaikalta kolmanneksi. Melko nopeasti Verstappen kuitenkin ohitti uudestaan Leclercin.

Tämän jälkeen Perez ja Verstappen karkasivat muilta eikä kilpailussa tapahtunut enää kovinkaan paljon.

”"Pidin painetta yllä Maxiin ja oli paremmat renkaat kisan alussa. Näytti hyvältä jo alkuvaiheessa, sitten turva-auto tuli ja tilanne muuttui”, Pérez totesi kisan jälkeen ratahaastattelussa.

”Osuin todella kovaa kerran mutkassa 15 [ratavalliin]. Oli vähän onnea, ettei rengas hajonnut.”

Verstappen harmitteli turva-auton tuloa radalle, mutta piti tallin tulosta hyvänä.

”Aina ei mene täydellisesti.”

Alfa Romeo -tallin Valtteri Bottas lähti kisaan 13. ruudusta ja oli nousta lähdössä yhden pykälän, mutta toisessa mutkassa suomalainen joutui kahden muun auton pienten törmäilyjen uhriksi ja putosi koko joukon viimeiseksi.

”Auton takaosaan tuli vaurioita”, Bottas totesi Viaplayn haastattelussa.

Bottas myös tuli maaliin viimeisenä niistä autoista, jotka tulivat maaliin. Tallikaveri Zhou Guanyu joutui keskeyttämään. Bottas ei lupaillut edistysaskelia Miamin osakilpailuun, joka ajetaan jo ensi viikonloppuna.

”Ei hirveästi ehdi tehdä [muutoksia autoon] ennen Miamia.”

Verstappen johtaa edelleen MM-sarjaa. Hänellä on nyt 93 pistettä. Kakkosena oleva Pérez on kirinyt ja eroa on nyt kuusi pistettä. Aston Martin -tallin Fernado Alonso on kolmantena, 60 pistettä.

Bottaksella on avauskisasta tulleet neljä pistettä ja sijoitus MM-sarjassa 12:s.

Oikaisu 1.5. kello 11.13: Max Verstappanilla on 93 pistettä. Sergio Pérez on häntä jäljessä kuusi pistettä. Fernando Alonsolla on 60 pistettä. Jutussa mainittiin aiemmin pistetilanne, joka ei ollut päivittynyt. Siinä väitettiin, että Verstappenilla olisi 87 pistettä, Pérez olisi häntä kahdeksan pistettä jäljessä ja Alonsolla olisi 57 pistettä.

HS seurasi F1-kisaa hetki hetkeltä. Seuranta löytyy grafiikoiden jälkeen.

Lue lisää: Valtteri Bottas yökyläilee ja kerää sympatioita, mutta radalla meno on karua

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat