MM-välierästä kehkeytyi maraton­trilleri – Mark Selby tahkosi yli 13 tuntia finaalipaikkaan

Mark Selby ja Luca Brecel kohtaavat snookerin MM-kisojen loppuottelussa.

Mark Selby pelaa kuudetta kertaa MM-finaalissa.

| Päivitetty

Snookerin MM-kisojen molemmat välierät tarjosivat melkoista draamaa Sheffieldin Crucible-teatterissa. Aiemmin lauantaina finaalipaikan varmistanut Luca Brecel kohtaa sunnuntaina alkavassa loppuottelussa nelinkertaisen maailmanmestarin Mark Selbyn.

Englantilainen Selby, 39, voitti sunnuntain puolelle venyneessä välierässä pohjoisirlantilaisen Mark Allenin, 37. Eräluvut olivat samat kuin Brecelin ja Si Jiahuin välierässä, 17–15, mutta brittikaksikon peliaika oli yli 13 tuntia. Brecel ja Si pelasivat 32 erää reilussa kahdeksassa tunnissa.

Peliaikojen suuri ero selittyy sillä, että Selby ja Allen pyrkivät pelaamaan enemmän varman päälle ja ovat erinomaisia turvalyönneissä. Brecel ja Si taas pyrkivät hyökkäämään helpommin.

Jos Brecel tarjosi historiallisen nousun 5–14:stä voittoon, Selbyn ja Allenin välierästäkään ei draamaa puuttunut. Selby johti ottelua jo 16–10, mutta Allen voitti sen jälkeen viisi erää putkeen. Selby kuitenkin kokosi itsensä ja voitti ottelun ratkaisseen erän selkeästi.

”Olin vain onnellinen, että selviydyin [finaaliin]. Pelasin hyvin 11–10:stä 16–10:een ja sen jälkeen mokasin muutamia mahdollisuuksiani”, Selby sanoi ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Selby, maailmanlistan kakkonen, on nyt kuudetta kertaa MM-finaalissa. Hän on voittanut mestaruuden vuosina 2014, 2016, 2017 ja 2021. Vuonna 2007 hän koki finaalitappion John Higginsille.

Brecel, 28, pelaa ensimmäistä kertaa finaalissa, mutta saa pienen edun, sillä hänellä on pidempi valmistautuminen loppuotteluun.

”Luca on levännyt, sillä hänellä oli vapaa ilta, mutta jos pitää pelata kymmenen tunnin jälkeen MM-finaalissa, valitsen sen mieluummin kuin 24 tunnin vapaan ja kotiin ajamisen”, Selby totesi.

MM-finaali pelataan neljässä jaksossa. Ensimmäinen jakso alkaa sunnuntaina kello 15. Seuraava alkaa sunnuntaina kello 21. Loput jaksot pelataan maanantaina kello 15 ja kello 21 alkaen. Mestaruuteen tarvitaan 18 erävoittoa.

Eurosport ja Discovery+ näyttävät kaikki ottelut, tv-kanava Kutonen osan otteluista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat