Presidentti ei tajunnut mikrofonin olevan auki – raju kommentti lipsahti Djokoviceista

Milorad Dodik arvosteli Djokovicien tennisperhettä.

Serbitasavallan johtaja Milorad Dodik (oik.) puhui alatyylisesti Novak Djokovicista ja tämän perheestä.

Serbitasavallan presidentti Milorad Dodik päästeli alatyylistä tekstiä Serbian tennistähden Novak Djokovicin perheestä tv-kanava RTS:llä, kertoo mm. Daily Express. Hän puhui asiattomasti ennen kuin virallinen tv-lähetys alkoi, mutta mikrofoni olikin jo auki. Sanat tallentuivat ja päätyivät julkisuuteen.

”Djokovicit ovat melkoisia paskiaisia, huh. Kun heidän kanssaan tekee töitä, hmmm... mustalaiset ovat aika hyviä... Ne hänen [Novak Djokovicin] kumppaninsa, ja hän vielä hävisi”, Dodik väänteli.

Poliitikon puheenvuoro liittyi Srpska Open -tennisturnaukseen, jonka ykköstähti Djokovic oli. Pelaaja kuitenkin hävisi jo turnauksen puolivälierissä. Pelaajan veli Djordje Djokovic toimi turnauksen johtajana.

Dodik julkaisi myöhemmin anteeksipyynnön sanomisistaan. Hän ylisti Djokovicin perhettä ja kiitti sarkastisesti RTS:ää kommenttiensa päätymisestä julkisuuteen.

”Pyydän anteeksi, jos sosiaalisessa mediassa esitetyt asiat ovat loukanneet Djokovicin perheenjäseniä. Se satutti minuakin. Kiitän RTS:ää unettomista öistä. En voi uskoa, että se hoiti asian noin hirvittävällä tavalla”, Dodik sanoi Tennis World USA:n mukaan.

Dodikia on kuvailtu radikaaliksi ja kansallismieliseksi johtajaksi. Hän on toiminut aiemmin serbien edustajana Bosnia ja Hertsegovinan kolmen presidentin kollegiossa.

Bosnia ja Hertsegovina on jaettu kahteen poliittiseen entiteettiin: bosniakkien ja kroaattien hallitsemaan Bosnia ja Hertsegovinan federaatioon sekä serbienemmistöiseen Serbitasavaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat