Jopa pääsy tuli­vuorelle suljettiin Napolin juhlien tieltä – mestaruus yhä sinettiä vaille

Keskikastin Salernitana pilasi Napolin mestaruusjuhlat.

Napolin Victor Osimhen (edessä) oli pettynyt mies joukkueensa jäätyä 1–1-tasapeliin. Karim Zedadka lohdutti tasoitusmaalissa harhautettua joukkuekaveriaan.

Kaikki oli pedattu sunnuntaina valmiiksi suurelle juhlalle. Napolin piti juhlia vappuaattona ensimmäistä mestaruuttaan ilman Diego Maradonaa.

Jalkapallon Italian pääsarjaa Serie A:ta ylivoimaisesti johtava Napoli oli Mathías Oliveran puskumaalin ansiosta sinetöimässä seurahistorian kolmannen ”scudetton”.

Mestaruus jäi kuitenkin varmistamatta. Keskikastin Salernitana nousi 1–1-tasapeliin Boulaye Dian komealla yksilösuorituksella ja vei Napolilta kaksi ratkaisevaa pistettä.

Napoli on 84. minuutin takaiskusta huolimatta vahvasti kiinni Italian mestaruudessa. Se johtaa sunnuntaina hävinnyttä Laziota 18 pisteellä, kun pelaamatta on kuusi kierrosta.

Lazio voi nousta tasapisteisiin Napolin kanssa voittamalla loput ottelunsa ja Napolin jäädessä samaan aikaan kuudesti peräkkäin ilman pisteitä. Niin tuskin tapahtuu.

Napoli on palaamassa mestariksi 33 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää: Tasan 30 vuotta sitten Napolissa jalkapalloilija Diego Maradona pisti peliin koko elämänsä

Mathías Olivera (oik.) puski Napolin maalin häntä halaavan Giacomo Raspadorin kulmapotkusta.

Napolin edelliset mestaruudet ovat kausilta 1986–87 sekä 1989–90. Maradona pelasi noina vuosina elämänsä parasta jalkapalloa.

Argentiinalainen jalkapallolegenda siirtyi Napoliin kesällä 1984 ja pelasi viimeiset pelinsä seurassa keväällä 1991.

Viranomaiset varautuivat pitkän mestaruudettoman jakson päättymiseen perusteellisesti. Jopa pääsy Vesuviuksen kansallispuistoon suljettiin juhlien tieltä.

Kansallispuisto tiedotti perjantaina olevansa huolissaan joidenkin Napolin kannattajien aikomuksesta juhlistaa mestaruutta simuloidulla tulivuorenpurkauksella.

Puiston sulkemisella kansallispuisto esti sinisten savujen, ilotulitteiden sekä pommien heiton tulivuoren kraatteriin.

Napolilainen sanomalehti Il Mattino puolestaan kertoi ennen ottelua, että kaupungin keskusta suljettiin ennen ottelua. Järjestystä valvomaan oli määrätty yli 5 000 poliisia.

Napolin johtomaali sai kannattajat riehaantumaan kaupungilla.

Savut, soihdut ja ilotulitteet syttyivät ympäri kaupunkia sen jälkeen kun Olivera puski Giacomo Raspadorin ulospäin kiertävän kulmapotkun etutolpalta takanurkkaan.

Uruguaylaisen puolustajan osuma syntyi 62. minuutilla. Raspadori vaihdettiin kentälle vain hetki ennen maalia.

Juhlat kuitenkin siirtyivät, kun Dia haastoi Victor Osimhenin oikealla laidalla, siirsi pallon tämän jalkojen välistä itselleen ja laukoi takaylänurkkaan.

Napoli saa seuraavat mahdollisuutensa mestaruuden varmistamiseen tulevana keskiviikkona ja torstaina.

Mikäli Lazio ei voita keskiviikon kotiottelussaan Sassuoloa, on Napoli mestari. Ja jos Napoli saa torstaina pisteenkin Udinesen vieraana, voittaa se mestaruuden.

Napoli on voittanut kolmen Italian mestaruuden lisäksi kuusi Italian cupia ja kaksi supercupia. Eurokentillä seuran paras saavutus on Uefa-cupin voitto keväällä 1989.

Napolilaisten yli kolme vuosikymmentä odottamat mestaruusjuhlat eivät toteutuneet vielä sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat