HJK:n Atomu Tanaka kyllästyi telotuksi tulemiseen ja julkaisi paljon­puhuvan somevideon

Atomu Tanaka kävi kuumana Hakan pelaajille.

Atomu Tanaka on edustanut HJK:ta jo monen vuoden ajan.

HJK jatkoi voitokasta alkukauttaan Veikkausliigassa lauantaina. Se kaatoi Hakan Helsingissä 2–0. Maaleista vastasivat tehohyökkääjät Bojan Radulovic ja Kai Meriluoto.

HJK:n tähtikaartiin kuuluva Atomu Tanaka ei ollut ottelun jälkeen parhaalla mahdollisella tuulella. Normaalisti yhtä hymyä oleva 35-vuotias japanilainen taituri julkaisi Twitterissä kaksi videota tilanteista, joissa häntä kohdeltiin kaltoin.

Yhdistävää kummallekin tilanteelle oli, että Tanakaa telottiin pallottomana tilanteen ulkopuolella, eikä tuomaristo reagoinut tilanteisiin lainkaan.

”Onko tämä rugbya vai amerikkalaista jalkapalloa”, Tanaka päivitteli saatetekstissä.

Ensimmäisessä Tanakan julkaisemassa videossa näkyy tilanne, jossa HJK hyökkää ja Tanaka juoksee toisessa aallossa keskikentällä kohti rangaistusaluetta. Hakan Ryan Mahuta juoksee Tanakan kiinni ja torppaa tämän kuolleesta kulmasta kovalla voimalla kentän pintaan.

Erotuomari Joni Hyytiä juoksee pelaajien lähellä tilanteessa, mutta ei reagoi kontaktiin.

Toisella videolla näkyy kenties vielä kyseenalaisempi tilanne. Tanaka on jälleen kaukana pallosta. Hakan Stávros Zarokóstas juoksee hänen takaansa ja näyttää polkaisevan Tanakaa nilkkaan.

”Entäs tämä tilanne”, Tanaka alusti saatetekstinä.

Hyytiä oli myös tämän tapahtuman aikaan lähistöllä, mutta hänen huomionsa oli toisaalla.

Tanaka pystyi kolhuista huolimatta pelaamaan ottelun loppuun.

Japanilaisella on käynnissä jo uran seitsemäs kausi HJK:ssa. Ensimmäisellä visiitillä 2015–17 hän oli Veikkausliigan suurimpia tähtiä. Tanaka palasi 2020 ja on ollut edelleen tärkeä lenkki, mutta pienemmässä roolissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat