Mark Selby teki historiaa snookerin MM-finaalissa – yleisö riehaantui täysin

Mark Selbyn täydellinen lyöntivuoro huipensi snookerin MM-finaalin avauspäivän.

Mark Selby juhli maksimibreikkiä snookerin MM-finaalissa.

Englannin Mark Selbystä tuli sunnuntai-iltana ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maksimibreikin snookerin MM-finaalissa.

Selby, 39, onnistui täydellisessä sarjassa finaalin toisen jakson kahdeksannessa erässä. Lyöntisarjassa avainroolissa oli päälleveto vaikeasti vallin vieressä olleelle viimeiselle punaiselle. Selby onnistui siinä täydellisesti, rullaili punaisen pussiin ja puhdisti väri kylmänviileästi.

Viimeisen mustan upottua pussiin Selby sai lämpimän halauksen sekä vastustajaltaan, Belgian Luca Breceliltä että ottelun tuomarilta Brendan Moorelta täyteen pakatun Cruciblen hurratessa. Täydellisen sarjan tuomitseminen oli tunteikas hetki myös Moorelle, joka päättää tuomarin uransa tähän finaaliin.

Selby otti suorituksensa jälkeen kaiken irti minuuttikaupalla seisoen hänelle hurranneesta yleisöstä.

”Tunnelma oli sähköinen, kun pussitin viimeisen mustan. Se oli ihmeellistä. Jo ylipäätään tehdä maksimibreikki täällä on tarpeeksi vaikeaa. Olin aina kuvitellut, että jos pääsisin tuollaisen tilanteeseen, tärisisin kuin lehti. Oli ihmeellistä kuinka rauhalliseksi tunsin itseni”, Selby kommentoi nappisuoritustaan ammattikiertueen virallisen sivuston mukaan.

Vuoden 2023 MM-kisat ovat vasta toinen kerta, kun yksissä MM-kisoissa on nähty kaksi maksimibreikkiä. Kyren Wilson onnistui samassa tempussa avauskierroksen ottelussaan Ryan Dayta vastaan. Nyt Wilson joutuu kuitenkin jakamaan yhteensä 55 000 punnan palkintopottinsa Selbyn kanssa.

Selbystä tuli sunnuntaina kymmenes pelaaja, joka on tehnyt maksimibreikin Cruciblessa. Yhteensä täydellisiä sarjoja on nähty MM-kisojen historiassa nyt 14.

Sunnuntai-illan toinen jakso oli muutenkin nelinkertaiselta maailmanmestarilta elintärkeä onnistuminen. Avausjakson jälkeen 2–6-tappioasemassa ollut Selby kiri yötauolle vain yhden erän takamatkalla lukemissa 8–9.

Finaalin kaksi viimeistä jaksoa pelataan maanantaina. Kolmas jakso alkaa Suomen aikaa kello 15 ja viimeinen kello 21.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat