Joel Pohjanpalo teki neljä maalia ja nousi pörssi­kärkeen Italian kakkos­sarjassa

Pohjanpalo siivittää Venezian nousuvirettä.

Joel Pohjanpalo kantaa jo kapteeninnauhaa Venetsiassa.

Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Venezia haluaa palata pikavauhtia maan pääsarjaan. Kausi alkoi surkeasti, mutta joukkue on yltynyt keväällä hurjaan voittovireeseen.

Maanantaina Venezia voitti viidennen kerran viimeisen kuuden sarjaottelun aikana. Autokaupungin joukkue Modena kaatui puhtaasti 5–0. Yhtä vaille kaikista Venezian maaleista vastasi Joel Pohjanpalo.

Pohjanpalo osui ensimmäisen kerran avausjaksolla 32. minuutilla. Hän ohjasi puolustajan painostaessa Antonio Candelan keskityksen maltilla takanurkkaan.

Toisella jaksolla hän teki maalit alkuun 54. ja 72. minuuteilla. 2–0-maalissa Pohjanpalo lakaisi irtopallon tyhjään maaliin ja kolmannessa suomalainen livahti Modenan puolustuksen selustaan ja pääsi nostamaan Tanner Tessmannin alustuksen jälkeen komeasti maaliin.

Neljäs osuma syntyi rangaistuspilkulta 79. minuutilla.

Loppulukemat iski Fransesco Zampano.

Osumat nostivat suomalaisen maalisaldon jo 17:ään sarjamaaliin tällä kaudella. Kausi on toinen peräkkäinen, kun Pohjanpalo on tehnyt vähintään 16 sarjamaalia. Sama onnistui viime kaudella Turkin pääsarjassa Rizesporin riveissä.

Pohjanpalo on nyt Serie B:n maalipörssin jaetulla kärkipaikalla Gianluca Lapadulan kanssa. Huuhkajien hyökkääjä on tehnyt kuusi maalia viidessä viime ottelussa.

Venezia on Serie B:n tiiviissä keskikastissa, mutta voitto nosti sen 45 pisteeseen ja vain pisteen päähän paikasta sarjan nousukarsinnoissa. Mahdollisuus suoraan nousuun on karannut.

Sarjaa on pelaamatta kolme ottelua. Venezia kohtaa vielä sarjassa viidentenä olevan Parman sekä säilymistaistelussa olevat Cosenzan ja Perugian.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat