Henrik Borgström palaamassa NHL:stä Eurooppaan – osoite Suomen sijaan Ruotsissa

Expressen kertoo Sveitsiin tähyilleen Borgströmin siirtyvän HV71:n riveihin.

Henrik Borgström on palaamassa NHL:stä Eurooppaan. Kuva syyskuulta 2018, jolloin Borgström valmistautui kauteensa Florida Panthersissa.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä viiden eri kauden aikana pelannut suomalaishyökkääjä Henrik Borgström on palamassa Eurooppaan, ruotsalaislehti Expressen kertoo.

25-vuotiaan Borgströmin suuntana ei kuitenkaan ole Suomi. Expressenin lähteet kertovat Borgströmin tulevaksi seuraksi Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä pelaavan HV71:n.

Borgström on pelannut NHL-urallaan 111 ottelua ja tehnyt pisteet 13+13=26. Hän debytoi NHL:ssä Florida Panthersin riveissä kaudella 2017–2018.

Kolmen Panthersissa ja AHL-seura Springfield Thunderbirdsissä sujuneen kauden jälkeen Borgström siirtyi Helsingin IFK:hon. Hän pelasi Liigassa 30 runkosarjapeliä tehoin 11+10=21 ja kahdeksan pudotuspeliottelua pistein 2+3=5 kaudella 2020–2021.

IFK:sta Borgström palasi NHL:ään ja Chicago Blackhawksiin, josta matka jatkui täksi kaudeksi Washington Capitalsin organisaatioon. Hän pukeutui Capitals-paitaan vain yhdessä ottelussa ja pelasi pääosan kautta farmissa Hershey Bearsissa.

Expressenin mukaan Borgström on tähyillyt Atlantin takaa Sveitsin suuntaan, mutta ei näytä löytävän sieltä HV71:n onneksi seuraa itselleen. Lehti kertoo, että Borgströmin perässä on ollut jönköpingiläisseuran lisäksi muitakin SHL-seuroja.

HV71 on Expressenin tietojen mukaan sovittelemassa Jokerien kasvatin harteille ykkössentterin viittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat