Juoma­pullo auttoi Englannin maa­joukkueen maali­vahtia torjumaan rangaistus­potkun

Evertonissa pelaava Jordan Pickford sai juomapullostaan tiedon, mihin Leicesterin James Maddison laukoisi. Pickford toimi sen mukaan ja torjui.

Evertonin ja Englannin jalkapallomaajoukkueen maalivahti Jordan Pickford sai juomapullostaan apua rangaistuspotkun torjumiseen Leicester-ottelussa. Kuvassa Pickfordin pullo lokakuulta 2021.

”James Maddison – pysy paikallasi – 60 prosenttia keskelle.”

Englannin jalkapallo­maajoukkueessa torjuvan Jordan Pickfordin juomapullo auttoi jälleen maanantaina 29-vuotiasta maalivahtia työnantajansa Evertonin maalilla.

Pickford oli kirjannut pulloonsa tiedon siitä, että Leicesterin James Maddison laukoo rangaistuspotkunsa keskelle maalia 60 prosentin todennäköisyydellä.

Niin kävikin. Leicesterillä oli mahdollisuus siirtyä ensimmäisen puoliajan päätöshetkillä 3–1-johtoon, mutta Maddison toisti tuttua kaavaa.

Pickford seisoi paikallaan ja torjui pallon käsillään.

”Tein kotiläksyni. Päätin aamulla, miten torjuisin [mahdollisen rangaistuspotkun]. Hän on hyvä pelaaja, ja uskon hänen odottaneen minun liikkuvan, mutta tuplabluffasin häntä ja vein voiton”, Pickford sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

”Maddersin on opittava läksynsä. Älä pelaa pokeria. Se oli iso hetki, ja olen iloinen voituani torjua sen. Sitä varten olen siellä.”

Sekä Everton että Leicester lähtivät maanantain otteluun putoamispeikko niskassaan. Pickford piti toisella puoliajalla maalinsa puhtaana ja Everton nousi 2–2-tasapeliin.

Tulos nosti Leicesterin niukasti Valioliigan putoamisviivan yläpuolelle. Putoajan paikalle jäänyt Everton on pisteen perässä, kun häntäpään viisikolla on pelaamatta neljä ottelua.

Valioliigasta putoaa kauden päätteeksi kolme joukkuetta, joten voittoisa vappu olisi maistunut sekä Leicesterille että Evertonille.

”James on paras maalintekijämme. Jos hän maalaa, kukaan ei kysy mitään. Nyt maalivahti jäi seisomaan paikalleen, mitä monet eivät tee. Sellaista sattuu”, Leicesterin valmentaja Dean Smith sanoi Sky Sportsin mukaan.

Englannin maajoukkueeseen Pickfordin tavoin kuuluva Maddison on tehnyt tällä kaudella yhdeksän osumaa, mikä oikeuttaa Leicesterin maalipörssin kakkossijaan.

Evertonin Jordan Pickford torjui Leicesterin James Maddisonin rangaistuspotkun juomapullonsa ohjetta noudattaen.

Leicesterin Valioliigan mestariksi keväällä 2016 torjunut Kasper Schmeichel kommentoi pullotemppua Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Sky Sportsille.

”Se näyttää olevan yleistä, mutta en ole koskaan tehnyt sitä itse”, viime elokuussa ranskalaisseura OGC Niceen siirtynyt Schmeichel sanoi.

”Tällä hetkellä se on trendi, mutta oma prosessini on toisenlainen. Kerron siitä sitten, kun lopetan urani.”

Paikalleen jääminen näyttää Schmeichelin mukaan oudolta ja oli Pickfordin tapauksessa uskomattoman rohkeaa ottelun panos ja pelin tilanne huomioiden.

”Peli olisi luultavasti ollut ohi 3–1-tilanteessa.”

Evertonin kannattajat olivat syystäkin tyytyväisiä maalivahtinsa työhön ja palkitsivat hänet England’s number one -laulullaan.

Erityisen tyytyväinen oli eräs nuori Everton-kannattaja, jonka käsissään pitelemä kyltti kiinnitti Pickfordin huomion. Kannattaja halusi Pickfordilta pelipaidan, ja maalivahti toteutti BBC:n mukaan toiveen ennen poistumistaan pukuhuoneeseen.

Jordan Pickford poistui ottelun jälkeen kentältä pelkässä aluspaidassa. Pelipaitansa hän ojensi katsomoon nuorelle kannattajalle.

Oikaisu 2.5. kello 16.22: Korjattu jutun alusta kohta, jossa väitettiin ottelun olleen sunnuntaina. Todellisuudessa peli pelattiin maanantaina, kuten myöhemmin jutussa mainitaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat