Infantino jyrähti naisten tv-rahoista, vaatii Euroopan suurilta lisää rahaa MM-kisoista

Fifan puheenjohtaja uhkaa kisojen näkemättömyydellä.

Jalkapallon naisten MM-kisojen pelipalloa esittelevä Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino vaatii lisää rahaa kisojen tv-oikeuksista.

Maksa enemmän tai et näe jalkapallon naisten MM-kisoja tulevana kesänä.

Siinä Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) puheenjohtajan Gianni Infantinon viesti Euroopan viidelle jalkapallojätille Englannille, Espanjalle, Italialle, Ranskalle ja Saksalle.

Infantino on tyytymätön siihen hintaan, mitä maat ovat naisten MM-kisojen lähetysoikeuksista valmiita maksamaan.

”Selvyyden vuoksi: on moraalinen ja oikeudellinen velvollisuutemme olla aliarvioimatta naisten MM-kisoja”, Infantino sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Infantinon viestistä kertoivat tiistaina muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters sekä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

”Jos tarjoukset eivät jatkossakaan ole oikeudenmukaisia, meidän on pakko olla lähettämättä naisten MM-kisoja viiteen suureen Euroopan maahan.”

Infantinon mukaan tv-yhtiöt ovat tarjonneet naisten MM-kisoista 1–10 miljoonan dollarin eli noin 910 000 eurosta reiluun 9,1 miljoonaan euroon nousevia summia.

Miesten MM-kisojen televisiointioikeuksien hinnat liikkuvat hänen mukaansa 100–200 miljoonan dollarin eli 91,3 miljoonan euron ja 182,6 miljoonan euron välillä.

”Tämä on isku vasten MM-kisoissa pelaavien naisten ja ylipäätään kaikkien maailman naisten kasvoihin”, Infantino jyrisi.

Fifa on itse saanut kritiikkiä palkintorahojen suurista eroista naisten ja miesten välillä.

Infantinoa on puolestaan kritisoitu siitä, että hän palkkasi supermalli Adriana Liman naisten jalkapallon MM-kisojen lähettilääksi.

MM-kisojen järjestäjämaat Australia ja Uusi-Seelanti vaativat Fifaa hylkäämään saudiarabialaisen sponsorinsa.

Maat kertoivat, etteivät hyväksy naisten oikeuksia polkevan Saudi-Arabian valtiollista matkailujärjestöä Visit Saudia MM-kisojen kumppaniksi ihmisoikeussyistä. Lopulta Infantino ilmoitti Fifan perääntyneen yhteistyöstä Visit Saudin kanssa.

Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta alkaen. Kisoihin osallistuu 32 maata. Suomi ei ole mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat