Jääkiekko­liitto kumosi uutisen Jokerien Mestis-paikasta: ”Mitään päätöstä ei ole tehty”

Liiton lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro sanoo STT:lle, ettei ole tiedossa, mistä ”ennenaikainen tieto” on vuotanut.

Jokerien lippu heilui Hartwall-areenalla vuonna 2016 Moskovan Spartakia vastaan pelatussa KHL-ottelussa.

| Päivitetty

Helsinkiläisen Jokerien paluuta kotimaisiin jääkiekkokaukaloihin odotellaan innokkaasti.

Ilta-Sanomat ehti tiistaina uutisoida, että Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta olisi jo myöntänyt Jokereille lisenssin eli pelioikeudet ensi kauden toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle Mestikseen. Myös HS julkaisi IS:n uutisen.

Suomen jääkiekkoliiton lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro kuitenkin kumosi lehden uutisen. Hänen mukaansa SJL ei ole vahvistanut Jokerien Mestis-lisenssiä.

”Mitään päätöstä ei asian suhteen ole tehty. Lisenssikomitea kokoustaa myös keskiviikkona. Tiedotamme lisenssiasiasta myöhemmin”, Soro kertoi STT:lle lisenssikomitean tiistaisesta kokouksesta.

”Emme tiedä, mistä tällainen ennenaikainen tieto on vuotanut”, pitkän linjan kiekkovaikuttaja Soro lisäsi.

SJL:n liittohallitus myönsi helmikuussa Jokereille ehdollisen sarjapaikan Mestikseen. Lopullisen sarjapaikan saamisen edellytyksenä oli Mestis-lisenssissä määriteltyjen ehtojen täyttäminen.

KHL:ssä kiekkoillut Jokerit on pelannut kotimaan kaukaloissa viimeksi kaudella 2013–14. Se siirtyi kaudesta 2014–15 lähtien venäläisvetoiseen KHL-liigaan ja jätti sarjan helmikuussa 2022 Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Jokerien pidemmän aikavälin tavoite on nousta Suomen pääsarjaan Liigaan. Hankkeen tueksi on koottu sijoittajaryhmä, jonka vetäjinä ovat jääkiekkobisneksessä menestyneen Viima Hockeyn perustaja Mikko Saarni ja Jokerien entinen pelaaja, huippupuolustaja Ossi Väänänen.

Jos kuusi kertaa Suomen mestaruuden voittaneen Jokerien sarjapaikka kotimaisessa Mestiksessä toteutuu, se aikoo pelata suurimman osan ensi kauden kotiotteluistaan Keravan jäähallissa. Jokerit kiekkoili viimeksi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla kaudella 1988–89, silloisessa 1. divisioonassa.

Jokerien yhteyshenkilöt eivät tiistaina kommentoineet Ilta-Sanomien Mestis-uutisen paikkansa pitävyyttä.

”Toivottavasti Jokerien taustatahot ovat aktiivisia, kun on aika painaa hommia”, Jääkiekkoliiton Soro heitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat