Sokkipotkut yllättivät Marko Virtasen – näin hän kommentoi tylyä kohtaloaan

Marko Virtanen yllättyi Rauman Lukon päätöksestä.

Marko Virtanen ei jatka Lukon päävalmentajana.

Raumalta kuului viikonloppuna yllättäviä uutisia, kun Lukko nimesi uudeksi päävalmentajakseen Tomi Lämsän. Tämä tarkoitti samalla sitä, että kaksi edellistä kautta valmentanut Marko Virtanen sai lähtöpassit.

Lukko pelasi vahvan runkosarjan ja keikkui pitkään SM-liigan kärjessä. Lopun heikompi jakso pudotti sen runkosarjassa kolmanneksi. Lopulta raumalaisten tie katkesi puolivälierissä, kun HIFK meni jatkoon voitoin 4–2.

Virtanen ei osannut odottaa kohtaloaan.

”Kyllä se yllätys oli”, valmentaja kertoo.

”Eihän potkut koskaan mikään kiva asia ole. Kun oman työnsä tekee niin hyvin kuin osaa, se riittää mihin riittää. Tällä kertaa ei riittänyt pidemmälle. Sillä tavalla voi olla kuitenkin levollisin mielin, että on antanut kaikkensa.”

Virtanen uskoo saaneensa potkut heikosti sujuneiden pudotuspelien vuoksi.

”Jos urheilullinen menestys olisi pudotuspeleissä ollut samaa kuin runkosarjassa, tuskin olisi potkuja tullut. Mutta valmentajat valmentaa ja päättäjät päättää.”

Jos urheilullinen menestys olisi pudotuspeleissä ollut samaa kuin runkosarjassa, tuskin olisi potkuja tullut.

Marko Virtanen haluaa kaikesta huolimatta jakaa tunnustusta sitkeälle joukkueelleen.

Virtanen harmittelee sitä, että loppukauden hankala jakso joukkueen vaikean terveystilanteen keskellä nousi määrittäväksi tekijäksi. Sitä ennen kausi oli sujunut erinomaisesti.

”Runkosarjassa pelataan 60 peliä ja kaikille joukkueille tulee heikompi jakso johonkin kohtaan. Niin kävi Tapparalle ja Pelicansillekin. Meille se tuli tuohon kauden loppuun nyt sitten. Viimeiseen yhdeksään peliin paljon tappioita, kun useampi ukko oli koronassa, oli pelikieltoja ja normaaleja loukkaantumisia. Se vaikutti selkeästi joukkueeseen, pelasimme osan otteluista vajaalla rosterilla.”

”Mutta kun miettii, mitä olisin voinut tehdä toisin sen jakson aikana, ei jää mitään jossiteltavaa. Playoffit olivat siinä lähellä. Kaikki pumppaus tehtiin, mihin organisaatiossa tieto-taito riitti.”

Virtanen haluaa kaikesta huolimatta jakaa tunnustusta sitkeälle joukkueelleen.

”Joukkue oli yhtenäinen, sitoutunut ja taisteli loppuun asti. Siitä ei homma jäänyt kiinni, mistä iso kiitos pelaajille.”

Nyt Virtanen aikoo ottaa pienen irtioton jääkiekosta ja vetää hetken henkeä. Palo valmentamiseen ei kuitenkaan ole sammunut.

”Se on selvää, että tulevaisuudessa valmennetaan.”

Lue lisää: Kaiken voittanut Kiekko-Espoo antoi Liigalle vahvan näytön – nyt haussa ”kirsikka kakun päälle”

Lue lisää: Ville Peltosen työ oli talvella veitsenterällä – nyt hän kertoo hetkestä joka muutti kaiken

Lue lisää: Niko Ojamäki sai tiedon unelma­diilistä parturin tuoliin – näin kävi hänen muhkealle parralleen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat