Vladimir Putin syytti huippu-urheilua kaupallisuudesta ja korruptiosta

Vladimir Putinin mielestä nykyurheilu on liikaa markkinavoimien vallassa.

Vladimir Putin laukoi mielipiteitään urheilusta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui Venäjän hallituksen edustajien kanssa pitämässään kokouksessa venäläisten urheilijoiden tilanteesta kansainvälisessä urheilussa.

Putin maalasi ruusuista kuvaa urheilijoidensa asemasta ja piikitteli samalla kansainvälisiä urheilujärjestöjä.

"Urheilijamme osallistuvat ja suunnittelevat osallistuvansa useisiin kansainvälisiin urheilukilpailuihin. Minä en aio puhua siitä, mitä kansainväliset urheilujärjestöt – jotka valitettavan usein jättävät huomiotta olympialiikkeen periaatteet – tekevät tähän asiaan liittyen. Se on kiinni heidän omatunnostaan. He vahingoittavat kansainvälistä urheiluliikettä”, Putin sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat ovat olleet suljettuina ulos suuresta osasta kansainvälisiä urheilutapahtumia siitä asti, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

Edellisten kuukausien aikana kansainvälisten urheiluliittojen linja on alkanut kuitenkin horjua.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on ilmoittanut pohtivansa tapoja, joilla hyökkäyssotaa yhä käyvän Venäjän ja sen tukijan Valko-Venäjän urheilijat voitaisiin ottaa mukaan kesän 2024 Pariisin olympialaisiin.

KOK:n uuden linjan julistamisen jälkeen venäläiset ja valkovenäläiset ovat päässeet mukaan muun muassa kansainvälisiin nyrkkeily- ja judokilpailuihin.

Putin julisti tiistaina myös näkemyksensä siitä, mikä on kansainvälisen huippu-urheilun suurin ongelma.

”Olemme hyvin tietoisia siitä, että modernin huippu-urheilun isoimmat ongelmat liittyvät urheilun liialliseen kaupallisuuteen. Siitä seuraa korruptiota ja poliittista riippuvaisuutta”, Putin sanoi Championatin mukaan.

Mutta kun modernin maailman moninapaisuus vahvistuu, tilanne muuttuu myös kansainvälisessä urheilussa parempaan suuntaan. Niin minä ainakin toivon.

Venäjän urheiluministerin Oleg Matystinin mukaan päätös venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisoikeudesta kesän 2024 olympialaisiin saadaan aikaisintaan heinäkuun lopulla, kertoo Tass.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat