Teemu Selänne kritisoi kiisteltyä NHL-sääntöä: ”Raivostuttavin mitä on”

Tuomaritoiminta on puhuttanut NHL:n pudotuspeleissä. Teemu Selännettä ärsyttävät erityisesti paitsiohaastot.

Teemu Selänne seuraa tarkalla silmällä NHL:n pudotuspelejä.

Yksi NHL:n pudotuspelien puheenaiheista on ollut tuomarilinja.

Linja on heitellyt otteluiden välillä ja niiden sisällä. Välillä kohut ovat paisuneet liiankin isoiksi, mutta ihan tyhjästä ne eivät ole syntyneet.

Tilanteet tulevat tuomareille nopeasti. Tarkkaan NHL-otteluita kotoaan seuraava Teemu Selänne ihmettelee tuomarien toimintaa ja on ollut heihin pettynyt.

”On ollut niin käsittämättömiä tuomioita, etten ymmärrä, miten joku voi nähdä ne niin väärin. Olen varma, että tiettyjä tuomareita ei kyllä nähdä toisella kierroksella”, Selänne sanoo.

Kuten jalkapallossa Var-videotuomioissa, myös jääkiekon videohaastoissa nähdään paljon tilanteita, joissa videotarkistukset eivät oikeastaan muuta mitään.

Ne ovat yhä kyseenalaisia ja tulkinnanvaraisia, mutta tehdään vain videon avustamana. Kohuja se ei laannuta, ehkä jopa päinvastoin.

Ja sitten ovat paitsiohaastot, joissa maali saatetaan hylätä siksi, että joku on ollut muutaman millin tai sentin paitsiossa 45 sekuntia ennen maalin syntymistä.

Selänne kevään 2013 pudotuspeleissä.

Jääkiekkopeli on jatkumo, jossa jokainen edeltävä tilanne vaikuttaa seuraavaa.

Mutta esimerkiksi sentin paitsioonkin puututaan vain silloin, jos se haastetaan ja jos sitä seuranneen hyökkäysalueajan aikana tulee maali.

Muutenkin pelissä saattaa mennä läpi paitsioita tai pitkiä kiekkoja, joita ei koskaan tarkisteta videolta ja joiden jälkeisiä tapahtumia ei ”peruta”.

Myös tällaiset tilanteet vaikuttavat pelin virtaukseen yhtä paljon kuin ne, joiden takia mahdollisesti hylätään maaleja.

Selänne vihaa paitsiohaastoja.

”Se on raivostuttavin sääntö mitä on. Siinä ei ole mitään järkeä”, Selänne tylyttää.

”Ymmärrän vielä sen, jos on suora hyökkäys ja kiekko päätyy heti maaliin, että paitsio tarkastetaan. Se taas on järjetöntä, että pyöritään minuutti hyökkäysalueella ja yhtäkkiä voidaan viedä maali pois.”

Selänne muistuttaa myös kevään 2019 pudotuspeleistä, kun Coloradon maali San Josea vastaan hylättiin jälkikäteen.

Gabriel Landeskog oli paitsion puolella mutta ollut jo käytännössä ulkona pelistä usean sekunnin, sillä hän oli astumassa vaihtoon.

”Ei sillä ollut mitään merkitystä maalitilanteen tai pelin kannalta. Tuollaiset ovat tosi harmittavia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat