Naisille luvassa tukeva raha­potti Suomen ammattilais­kisasta

Naiset kisaavat juhannuksen jälkeen 300 000 eurosta Siuntion Pickalassa Euroopan-pääkiertueen Suomen osakilpailussa. Pickalassa pelataan myös vuoden 2024 olympiapisteistä.

Sanna Nuutinen on nostanut kauden aikana tuloskuntoaan kaikissa pelaamissaan golfkisoissa ja keskittyy nyt Euroopan kisoihin. Talvella hän haki rankingpisteitä Etelä-Afrikasta. Torstaina hän tutustui Pickalan golfkenttään Siuntiossa.

Naisille on luvassa ennätyksellinen palkintopotti kesällä Suomessa pelattavassa golfin ammattilaiskilpailussa.

Kaikkiaan potissa on 300 000 euroa, josta voittaja kuittaa naisten Euroopan-pääkiertueen (Let) osakilpailusta noin 48 000 euroa.

Kilpailu pelataan tänä vuonna Pickalan Park-kentällä Siuntiossa juhannuksen jälkeen 29. kesäkuuta–1. heinäkuuta. Pickala on Pohjoismaiden suurimpia golfkeskuksia.

Viime vuonna vastaava kisa pelattiin Ålands Golfklubilla Ahvenanmaalla. Vuonna 2021 kisakenttänä oli Aura Golf Turussa.

Aiemmin Letin Suomen osakilpailu pelattiin seitsemän kertaa Helsingin Golfklubilla Talissa vuosina 2005–2011.

Toistaiseksi kilpailussa on nähty kaksi suomalaisvoittajaa. Minea Blomqvist ratkaisi viimeisellä viheriöllä voiton vuonna 2008. Ursula Wikström oli toinen.

Wikström oli toinen myös kesällä 2021, jolloin Matilda Castren oli ykkönen.

Viime vuonna voitto meni Ranskan Anne-Charlotte Moralle. Wikström oli parhaana suomalaisena viides.

Wikströmillä, 42, on menossa jo 20. kausi pääkiertueella.

”En voi enkä halua jäädä vain hengailemaan. On kiva, kun voi vielä pelata ammatikseen ja pääsee kisaamaan kotimaassa”, Wikström sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa Pickalassa.

Suomen kisan tukevaa rahapottia hän pitää merkittävänä, mutta vielä pienenä, jos sitä vertaa miesten palkintoihin.

”Miesten Euroopan-kiertueen kisassa voittaja voi saada yksin saman potin, joka naisille on kaikkiaan jaossa”, Wikström sanoo.

Noora Komulainen (vas), Emilia Tukiainen, Elina Nummenpää, Tiia Koivisto, Tiia Teiniketo ja Ursula Wikström golfin Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun mediatilaisuudessa Siuntiossa.

Pickalan kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa. Suomalaispelaajia mukana on tusinan verran.

Kisan promoottorina toimiva Suomen golfliitto saa käyttöönsä yksitoista villiä korttia.

”Kisaan tulee paljon hakemuksia myös ulkomailta. Kiinnostus on kova, kun samalla voi kerätä rankingpisteitä syksyn Solheim Cupiin ja vuoden 2024 olympiakisoihin Pariisiin”, Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen sanoo.

Solheim Cup pelataan joka toinen vuosi Yhdysvaltojen ja Euroopan joukkueiden välillä. Olympiakisoihin pisteitä on voinut kerätä viime vuoden kesäkuusta alkaen.

Järjestävä klubi Pickala Golf saa villeistä korteista kaksi, jotka se voi antaa haluamalleen ammattilaiselle tai amatöörille.

Suomalaisista naisten Euroopan-kiertueella tällä kaudella pelaavat Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Linda Henriksson, Elina Nummenpää, Wikström ja Castren muutamia kierroksia.

Suomen ykköspelaaja Castren keskittyy pelaamaan Yhdysvalloissa naisten ammattilaiskiertueella (LPGA) ja samaan aikaan pelattavissa major-turnauksissa.

Myös Wikström tähtää majoreihin. LPGA:n toista suomalaista Kiira Riihijärveä ei nähdä Suomen osakilpailussa.

Yleisöllä on vapaa pääsy kesän isoimpaan golftapahtumaan Suomessa. Järjestävät odottavat Pickalaan noin 5 000 katsojaa. Yleisölle järjestetään kuljetuksia Espoosta ja Kirkkonummelta.

Kilpailu televisioidaan kansainvälisellä signaalilla. Suomessa lähetys näkyy Ruutu-palvelussa ja Ylellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat